Ensisoitto: Anna Inginmaa ja The Hypnomen yhdistivät voimansa – Aamuyön valoon kertoo parisuhteen päättymisestä ja uuden ajan alusta

2.5.2023 10:11

Laulaja-lauluntekijä Anna Inginmaa ja The Hypnomen -yhtye ovat jälleen yhteisen projektin kimpussa. Osapuolet yhdistivät voimansa ensimmäisen kerran vuonna 2016 Kauko Röyhkän kanssa tehdyllä Huominen on uni -albumilla, ja ensi tammikuussa on vuorossa levy nimeltä Maailma katoaa. Tätä tuotosta aletaankin esitellä yleisölle jo hyvissä ajoin, sillä Soundissa tulee nyt ensisoittoon albumin ensimmäinen single Aamuyön valoon. Kuuntele ylempää!

”Olen ihan fiiliksissä. Musiikkimme toimii todella hyvin”, Anna Inginmaa kirjoittaa tiedotteessa.

Inginmaa on säveltänyt kappaleen yhdessä Valtteri Laurell Pöyhösen kanssa. Sanoitukset laulaja teki yksin.

”Kappaleen teksti ja melodia tulivat yhtä aikaa. Sain Valtterilta pianolla soitetut soinnut, ja laulun sävel alkoi soida välittömästi päässäni. Kappale kertoo parisuhteen päättymisestä ja siitä hetkestä, kun epäröinti ja kaaos muuttuu rauhan tunteeksi sisällä. Tajuat, että on päästettävä irti. Haikea olo sekoittuu valoon ja päätät astua kohti uutta. Kappaleen nimi ei ole mielivaltainen heitto. Kaltaiselleni yöihmiselle aamuöinen ’suden hetki’ on ihan todellinen. Silloin ymmärtää asioita, jotka päivällä peittyvät hälinään”, Inginmaa kertoo.

Tulevan levyn julkaisee Stupido Records, ja albumin on tuottanut Pekka Nisu. Tekijät kuvailevat uutta musiikkia ”ajattomaksi yhdistelmäksi romantiikkaa ja särmää”.

”Musiikkimme on kuin katselisi vanhoja valokuvia tai vanhaa rakeista leffaa, sillä musiikkimme hehkuu ja väreilee eri väreissä. Oman upean lisämausteen siihen tuo Annan sielukas lauluääni”, The Hypnomenin Pekka Laine sanoo.

Lisää luettavaa