Entinen AC/DC-basisti muistelee, että ennen klassista koulupukua Angus Young pukeutui ”hieman” toisenlaiseen esiintymisasuun

Entinen AC/DC-basisti Mark Evans on muistellut yhtyeen alkuaikoja Let There Be Talk -podcastin tuoreessa haastattelussa.

Mies vaikutti yhtyeen rivistössä vuosina 1975—1977.

Evansilta kyseltiin muun muassa yhtyeen alkuaikoinaan harrastamista pitkistä livejameista, jolloin puheeksi nousi myös Angus Youngin tuolloinen esiintymisasu sekä varsin mielenkiintoiselta kuulostava lavashow.

”Olen aina ollut suuri Rolling Stones -fani, erityisesti [kitaristi] Keithin [Richards] ja [rumpali] Charlien [Watts] fani, ja ymmärtääkseni se bändi toimii samalla tavalla kuin AC/DC silloin, kun olin itse mukana. Bändi seurasi aina [rytmikitaristi] Malcolmia [Young]”, Evans kertoo. ”Malcolm tarkkaili meitä, katseli mitä Angus [Young] ja Bon [Scott] puuhasivat, sillä he saattoivat tehdä mitä tahansa. Kun olin alkuaikoina mukana, Anguksella oli gorillapuku, ja sitten hän halusi tehdä sellaisen Tarzan-jutun. Teimme keikkoja PA:n kanssa, Bonilla oli liaani ja kaikki heiluivat puolelta toiselle PA-lootien päällä. Angus ja Bon vain törmäilivät toisiinsa.”

”Niihin aikoihin sitä tiesi, että jotain oli kuplimassa pinnan alla, mutta vain ajan myötä sitä voi katsoa taaksepäin ja todeta, että ’Vau, ei ihme, että ihmiset pitivät siitä niin paljon.’ Bändissä oli paljon huumoria”, mies jatkaa. ”Kuinka voit kirjoittaa Big Ballsin tai She’s Got Ballsin tapaisia biisejä? Menimme suoraan kuun pimeälle puolelle — siinä oli sitä tiettyä hauskanpitoa. Jotkut Bonin sanoituksista ovat nerokkaita, enkä voi kuin vetää viivan suoraan AC/DC:n ja Rose Tattoon välille, sillä Angryn [Anderson] sanoitukset ovat myös nerokkaita.”

”Itse asiassa Angry ja Bon olivat todella läheisiä”, Evans lisää.

Musiikillisten erimielisyyksien ja Anguksen kanssa törmäyskurssille ajautumisen seurauksena AC/DC:stä lähtöpassit saanut mies suhtautuu yhtyeeseen kaikesta huolimatta edelleen positiivisesti.

”Se on vain asenne jolla suhtaudun asioihin”, mies selventää. ”Angry kutsuu minua ikuiseksi optimistiksi.”

”Viha on vain hukattua energiaa”, mies lisää. ”Voit tehdä sillä energialla jotain hyvää.”

Mitä hänen korvaajaansa Cliff Williamsiin tulee, Evans ei löydä miehestä pahaa sanottavaa.

”Kuten olen aiemminkin sanonut, Cliff on mies paikallaan ja se on todistettu jo moneen kertaan. Olen todella, todella onnellisessa asemassa, kun valitan tavasta, jolla Rose Tattoo ja AC/DC on yhdistetty toisiinsa vuosien varrella — niin siinä on vain käynyt, ja kaikki on mennyt lopulta ihan oikein. En väitä että se oli tähtiin kirjoitettu tai muuta mystistä — se on vain mennyt niin. Nauttikaa, minä sanon. Odotan innolla AC/DC:n keikkoja.”

Voit kuunnella Evansin haastattelun kokonaisuudessaan alta.