Entinen Black Sabbath -laulaja hermostui koronaviruksen vähättelijöille: ”Minua ei ainakaan hävetä perua keikkoja”

Jos Suomessa kaikki puhuvat pelkästään koronaviruksesta, ei tilanne muutu muunlaiseksi rajojemme ulkopuolellakaan. Sairaus on läsnä aivan kaikkialla, kun ihmiset yrittävät ymmärtää nopeaan tahtiin muuttuvaa maailmaa sekä viranomaisten asettamia rajoituksia.

Monet suhtautuvat ylhäältä käsin saneltuihin rajoitteisiin ymmärtäväisesti, mutta uhmakkaitakin äänenpainoja kuuluu. Black Sabbathissa 1980–90-luvuilla uraa tehnyt laulaja Tony Martin ei arvosta näitä viimeksi mainittuja, vaan mies kannustaa kaikkia suhtautumaan uhkaan vakavasti.

”Saanko heittäytyä hetkeksi vakavaksi? Tämä virushomma tuo julki kaikenlaisia vastuuttomia kommentteja ihmisiltä, jotka kuvittelevat, että on urheaa tai siistiä vastustaa annettuja suosituksia. Näinhän se ei ole”, Martin kirjoittaa Facebookissa.

”Lähipiirissäni on useita haavoittuvassa tilassa olevia ihmisiä, jotka eivät selviäisi tartunnasta. Niinpä en lainkaan tunne häpeää ylimääräisestä käsien pesemisestä tai keikkojen peruuttamisesta. Eristän itseni mielelläni, jos täytyy.”

”Mitä nopeammin selvitämme tämän tilanteen, sitä nopeammin pääsemme takaisin kiertueiden ja levyttämisen pariin. Ollaan nyt järkeviä”, Martin vetoaa.

Viisasta puhetta. Lue alkuperäinen päivitys alta: