Entinen Iron Maiden -laulaja kertoo miltei kuolleensa neljä vuotta sitten – ”Olin todella, todella sairas”

Iron Maidenin laulajana vuosina 1978 – 1981 toiminut Paul Di’Anno sanoo olevansa onnekas ollessaan edelleen hengissä. Lukuisten terveysongelmien kanssa viime vuosina paininut mies sai vakavan verenmyrkytyksen neljä vuotta sitten Argentiinassa.

Laulaja puhui koettelemuksistaan espanjalaiselle Mariskalrockille.

”Melkein kuolin neljä vuotta sitten”, mies aloittaa. ”Minulla oli verenmyrkytys Argentiinassa. Olin todella, todella sairas. Selviydyin nippa nappa kotiin Englantiin ja siellä päädyin heti sairaalaan. Olen ravannut sairaalassa nyt neljä vuotta. Minulle on tehty leikkaukset molempiin jalkoihin. En ole kyennyt kävelemään neljään vuoteen. Se on ollut minulle todella, todella rankkaa. Saan jatkuvasti tulehduksia verenmyrkytykseni takia, joten lääkärit eivät voi operoida jalkojani silloin kun he haluaisivat. Tämä on ollut todella vaikeaa. Minulla on tällä hetkellä vain yksi polvi. Toinen polvi on poistettu, mutta uutta ei ole laitettu tilalle, joten siellä on nyt sementtiä. Haluan tietenkin esiintyä, mutta en voi tehdä niin ennenkuin minut on saatu kuntoon. En ole lopettanut soittamista, eikä minulla ole aikeita eläköityä — tahdon jatkaa esiintymistä — mutta minun täytyy parantua.”

Di’Anno kertoo seuraavan operaation koskevan vasenta polveaan, joka menee kokonaan vaihtoon. Itse verenmyrkytystä mies kuvailee todella rankaksi kokemukseksi.

”Verenmyrkytys iskee todella kovaa”, mies sanoo. ”Lentokoneessa Argentiinasta Lontooseen ihmiset hokivat minulle: ’Herra, Oletteko kunnossa? Oletteko kunnossa?’ ja minä olin, että ’Kyllä, jättäkää minut nyt vittu soikoon rauhaan.’ En tajunnut, että tein kuolemaa. Kun sitten pääsin kotiin, rojahdin lattialle, mutta minulla oli kännykkä mukanani. Olin yksin, sillä vaimo ja lapset olivat Amerikassa. Soitin ambulanssin, ja he tulivat ja potkaisivat oven sisään ja veivät minut sairaalaan… Siinä oli kolme varttia aikaa pumpata minut täyteen antibiootteja tai kuolema olisi korjannut. Ehdin juuri ja juuri. Kahdeksan kuukautta toipumisaikaa ja siihen vielä kolme kuukautta lisää hoitokodissa. Sitten muutin uuteen kämppääni, joka on muokattu pyörätuolille sopivaksi. Sen jälkeen minulla on ollut huonoa tuuria tulehdusten kanssa. Ilman niitä olisin jo jalkeilla. He eivät operoi minua kahteen vuoteen verenmyrkytyksen takia, sillä se täytyy olla varmasti hoidettu alta pois.”

Mies vakuuttaa kaikesta huolimatta aikovansa palata vielä esiintymislavoille. ”Jos en voi soittaa musiikkia, voisin saman tien vain tappaa itseni.”