Entinen Judas Priest -kitaristi: ”Heti lähdettyäni bändistä muut jäsenet ovat yrittäneet syrjäyttää minut täysin”

2.6.2019 20:36

K.K. Downing ei edelleenkään ole tyytyväinen olosuhteisiin, joiden vallitessa poistui Judas Priestistä miltei kymmenen vuotta sitten. Erityisesti miestä hiertää entisten yhtyetovereidensa sanomiset – ja sanomatta jättämiset.

”Kaikki voivat tehdä virheitä”, mies kommentoi Rock Of Nations With Dave Kinchenille kritiikkiä, jonka mukaan hän valittaa liikaa julkisesti entisistä kumppaneistaan. ”Emme ole aina oikeassa. Voin kuitenkin vain tuoda julki aina tuolloin voimassa olevat käsitykseni ja uskomukseni kulloisenkin haastattelun aikana. Ja sen tiedon haluan saattaa maailmalle. Olen erittäin ylpeä ja pidän suuressa arvossa kaikkea sitä, mitä olen tehnyt elämässäni ja millainen suhde minulla on faneihin. En halua pilata sitä — Se olisi typerää ja se todella sattuisi, mikäli tuntisin tehneeni niin.”

”Olen Blabbermouthin fani”, mies jatkaa. ”Saamme sieltä paljon tietoa, jota emme muutoin kuunaan voisi saada. Olen kiitollinen noille kavereille, mutta heidän tapansa herättää huomiota välittää toisinaan faneille väärän kuvan asioista, ja jotkut fanit eivät välttämättä edes lue haastatteluja tai ymmärrä sitä kontekstia, jossa jotakin on sanottu.”

”Jopa minä olen pahastunut joistakin asioista, joita bändistä kuului alkuaikoina. Kun olin poistunut yhtyeen riveistä, luin juttuja joissa sanottiin, että ’fanit eivät kaipaa K.K:tä’ tai että ’Richie on tuonut bändiin aivan uutta virtaa’. Se on hyökkäys minua kohtaan, aivan kuin olisin velttoillut, mikäli sen haluaa noin ymmärtää. Pahastuin siis alussa, mutta nyt noita haastatteluita tulee lukea sillä mielellä, miten asiat sanottiin ja haluatko antaa ihmisille heidän puheensa anteeksi. Ian [Hill] itse asiassa sanoi, että ’kukaan faneista ei kaipaa K.K:ta.’ Noh, Ian, olisit voinut sanoa, että ’Kaikki fanit eivät kaipaa K.K:tä.'”

Heavy Duty: Days And Nights In Judas Priest -elämäkertaansa viime ajat promotoinut kitaristi pitää edelleen kiinni näkemyksestään, jonka mukaan Priest-leiri yrittää savustaa hänet ulos asemastaan organisaatiossa.

”Olin ollut bändissä 40 vuotta, joten… Jos halusin jostakin syystä eläköityä tai muutoin lähteä — olipa se sitten sairauden, riitojen tai vaikkapa vain korkean iän takia — me kaikki alkuperäisjäsenet joka tapauksessa päädymme jossakin vaiheessa tilanteeseen, jossa emme enää soita Judas Priestissä. Neljän alkuperäisjäsenen, jotka olivat rakentamassa bisnestä alusta alkaen, tulisi omata oikeus hallita yhtiötä ja varmistaa, että he saavat ansaitsemansa. Mielestäni se on reilua. Siihen kuuluu myös oikeus kontrolloida kuinka Judas Priestin nimeä ja perintöä edustetaan tulevina vuosina.”

”Aina siitä saakka kun lähdin bändistä, muut jäsenet ovat yrittäneet syrjäyttää minut täysin”, mies jatkaa. ”Ymmärrän sen, mikäli Richiellä on vakaa ja täysivaltainen asema bändissä. Se on ok — voin hyväksyä sen. Minun täytyy kuitenkin pitää häntä vastuussa siitä, ettei minulle annettu mahdollisuutta liittyä takaisin bändiin, tai että minua ei edes informoitu vapaasta vakanssista.”

”Mikäli joku — kuka tahansa — bändistä tai managementista voisi pitää minut ajan tasalla yhtiön, jonka rakentamiseen olen siis käyttänyt koko elinikäni, toimista ja tapahtumista. Olemme kaikki miehiä tietyssä iässä ja haluamme elättää rakkaamme ja perheemme. Kyse ei ole rahasta, mutta se on tärkeää, kuten on myös kaikki kova työ, musiikki ja kaikki sellainen.

Downing ei pitänyt myöskään siitä, ettei hänen nimeään mainittu viime vuonna Wacken Open Air -festivaaleilla pidetyssä Hall Of Heavy Metal History -tilaisuudessa.

”Ihmisten tulisi ymmärtää, että näen tälläisiä juttuja”, mies kertoo. ”Koko elämäni kestäneen työskentelyn jälkeen Richie käy pokkaamassa palkintoni. Kukaan heistä, ja Robkin piti siellä puheen, eikä kukaan viitannut minuun millään lailla. Ja tämä oli elämäntyöpalkinto. Tuollaiset jutut eivät oikein sovi pirtaani. Enkä usko niiden sopivan kenenkään muunkaan samassa asemassa olevan pirtaan yhtään sen enempää.”

Lisää luettavaa