K.K. Downing sanoo toivoneensa, että Judas Priest olisi kuunnellut fanejaan Glenn Tiptonin korvatessaan

https://www.youtube.com/watch?v=0wHlM0eSIXs

Rock Music Starin haastattelema entinen Judas Priest -kitaristi Ken ”K.K.” Downing ei ole edelleenkään tyytyväinen tapaan, jolla yhtye hänen mielestään ohitti faniensa mielipiteet viimeisimpiä kokoonpanomuutoksia tehdessään.

Erityisen happamasti mies kommentoi juttutuokion aikana yhtyeen päätöstä olla kutsumatta häntä korvaamaan Parkinsonin taudin takia kiertue-elämän taakseen jättäynyttä Glenn Tiptonia.

”Se vaikutti hieman oudolta, ettei mahdollisuutta auennut kun Glenn hiljattain ilmoitti jättäytyvänsä pois kiertueympyröistä”, Downing harmittelee. ”Siksi sanoin olevani tyrmistynyt, enkä vain omasta puolestani, vaan myös siksi, että mielestäni Judas Priestin kaltaisen bändin tulisi ottaa huomioon faninsa ja kuunnella sitä, mitä massat haluavat. En halua kuulostaa egoistiselta, mutta olin bändissä 40 vuotta ja ihmiset tottuivat näkemään minut osana sitä. Jossain vaiheessä tullaan pisteeseen, jossa faneista tulee käytännössä bändin jäseniä. Niinpä kyse ei ole pelkästään siitä, mitä bändin muusikot haluavat, vaan myös siitä, mitä sen apujäsenet, eli fanit haluavat.”

Mieheltä kyseltiin myös sitä, oliko hän puheväleissä bändin jäsenten kanssa ennen Tiptonin ilmoitusta.

”Kyllä, mielestäni olin puheväleissä heidän kanssaan”, Downing juttelee. ”Sitten tietenkin sanoin julkisesti olevani tyrmistynyt siitä, ettei minua pyydetty takaisin. Käytännössä julkaisin tiedotteen koska ihmiset pyysivät sitä, ja mielestäni se oli hyvä, rehellinen… olin shokissa, mutta sitä ei tapahtunut. Niinpä sanoin, että mikäli homma menee todella näin, mikä tahansa Priest on parempi kuin ei Priestiä lainkaan ja toivon kaikille pelkkää hyvää. Mutta kommentoin kyllä Andy Sneapia, josta pidän ja joka on kaverini — olemme yhteyksissä sähköpostitse. Olen ollut Andyn studiolla Englannissa työskentelemässä nuorten bändien kanssa. Minulla ei ollut muuta kuin pelkkää hyvää sanottavaa Andystä lausunnossani. Mainitsin kylläkin — en muista tarkkaan mitä sanoja käytin — että olen varma, että Andy on hieno lisä ja kykenee antamaan bändille keskivertotuottajaa suuremman panoksen. Sanomani tulkittiin kuitenkin väärin ja minun sanottiin väittäneen, ettei Glenn olisi soittanut levyllä. Miten helvetissä minä sen voisin tietää? En ollut paikalla. Ollakseni täysin rehellinen, ei sillä ollut minulle edes merkitystä. Olin niin harmissani ettei minua oltu pyydetty takaisin, etten siinä vaiheessa välittänyt kuka soitti mitäkin.”

”Ajattelin tekeväni bändille palveluksen kertomalla, että Andy hoitaa pestin ja hän on erittäin hyvä siinä mitä tekee — hän on hyvä kitaristi, mainio lauluntekijä ja erinomainen tuottaja. Minä ikään kuin kerroin kaikille, että hei, Andy on hyvä tyyppi. He olisivat voineet valita jonkun, josta en pitäisi tai josta ei olisi mielestäni mitään hyötyä, mutta siitä ei ollut kyse. Andy on todella, todella huippujätkä ja soittaa koko sydämestään joka ikinen ilta ja tekee kaikkensa hyvän show’n takaamiseksi. Olen varma että näin myös tapahtuu. Loppujen lopuksi juttu on kuitenkin niin, että Andy ei ole ollut bändissä neljääkymmentä vuotta — minä olen. Mielestäni siis asiaa ei harkittu kunnolla siltä kannalta mitä ihmiset olisivat odottaneet ja halunneet. Jos he esimerkiksi olisivat laittaneet nettiin gallupin, jossa he olisivat kysyneet, että ’Hei kaverit, Glenn ei valitettavasti kykene jatkamaan. Mitä meidän pitäisi mielestänne tehdä?’ Mietin vain millaiset tulokset olisivat olleet.”

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan yltä.