Entinen Kiss- ja Cinderella-kosketinsoittaja menehtyi

Kissin ja Cinderellan riveissä soittanut kosketinsoittaja Gary Corbett on kuollut.

Corbettin sisko vahvistaa suru-uutisen sosiaalisessa mediassa.

”Ne jotka tunsivat Garyn tietävät, että me ja koko musiikin maailma menetti todella lahjakkaan, hauskan, sydämellisen ja hellän sielun”, Corbettin Facebook-sivulla julkaistussa lausunnossa kirjoitetaan. ”Kipu viiltää niin syvältä, että sydämemme vuotavat verta.”

Corbettin perhe kertoi kesäkuussa muusikon sairastaneen hyvin aggressiivista keuhkosyöpää, joka oli levinnyt aivoihin ja lantioon.

Corbett aloitti pianotunnit 4-vuotiaana ja tienasi musisoinnillaan jo 10-vuotiaana soittaessaan viikonloppujuhlissa. Vuonna 1976 Corbett kiersi Cherry Vanillan ja Ian Hunterin kanssa. Tässä yhteydessä hän tutustui myös Bruce ja Bob Kulickiin.

1980-luvulla sessiomuusikkona mainetta New Yorkin suunnalla niittänyt Corbett teki yhteistyötä muun muassa Cyndi Lauperin, Debbie Gibsonin, Martikan ja Foreginer-laulaja Lou Grammin kanssa. Gramm näytteli lopulta ratkaisevaa roolia kosketinsoittajan päätymisessä Kissin matkaan, sillä mies suositteli Corbettia Paul Stanleylle.

Corbett toimi Kissin kiertuemuusikkona vuoden 1987 Crazy Nights -kiertueelta aina vuoden 1992 Revenge-turneelle saakka.

1990-luvun alussa Corbett hyppäsi Cinderellan matkaan ja oli mukana Wayne’s World -elokuvan soundtrackilla ja yhtyeen Still Climbing -albumilla.

Yksi Corbettin viimeisimpiä projekteja oli Scrap Metal -kokoonpano, jolla mukana myös muun muassa Mark Slaughter ja Lita Ford.

”Gary Corbett oli äärimmäisen lahjakas lauluntekijä ja kosketinsoittaja, ja jonka kanssa minulla oli ilo kiertää Kiss-vuosieni aikana”, Bruce Kulick kommentoi. ”Hän oli mukana kolmella bändin kiertueella, ja vaikka hän soittikin lavan takana, hänen koskettimistonsa tuki, ystävyytensä ja hieno luonteensa saivat hänet tuntumaan Kissin viidenneltä jäseneltä.”

Julkaissut Gary Corbett Torstaina 15. heinäkuuta 2021