Entinen Ozzy Osbourne -kitaristi Bernie Tormé, 66, on kuollut – Ozzy muistelee ystäväänsä lämpimästi

AOP

Ozzy Osbournen sooloyhtyeessä, Gillanissa ja Dee Sniderin johtamassa Desperadossa vaikuttanut Bernie Tormé on kuollut. Hän menehtyi sunnuntaina vain päivää ennen 67-vuotissyntymäpäiväänsä oltuaan neljä viikkoa tehohoidossa flunssan jälkeisten komplikaatioiden takia.

Dublinissa, Irlannissa syntynyt Tormé nousi soittajana yleiseen tietoisuuteen 1970-luvulla, joka huipentui miehen osalta pestiin entisen Deep Purple -laulaja Ian Gillanin johtamassa Gillan-yhtyeessä. Vuonna 1981 Tormén ja Gillanin tiet erosivat, jonka jälkeen kitaristi liittyi hetkellisesti Ozzy Osbournen soolobändiin korvaamaan lento-onnettomuudessa aiemmin menehtynyttä Randy Rhoadsia.

Lisäksi mies soitti Twisted Sister -pomo Dee Sniderin Desperado-yhtyeessä, jonka ainoata albumia ei kuitenkaan julkaistu koskaan virallisesti. Myöhemmin Tormélla oli useita eri soolokokoonpanoja, ja vuonna 2006 hän perusti Guy McCoy Tormé -nimisen yhtyeen entisen Gillan-basisti John McCoyn ja rumpali Robin Guyn kanssa.

”Kuinka surullinen päivä”, Ozzy muisteli entistä kitaristiaan sosiaalisessa mediassa. ”Olemme menettäneet jälleen yhden hienon muusikon. Bernie oli herkkä sielu, jonka sydän oli puhdasta kultaa. Häntä tullaan kaipaamaan suuresti. Lähetän vilpittömät surunvalitteluni hänen perheelleen, ystävilleen ja faneilleen. Lepää rauhassa Bernie.”

Aiemmin Osbourne on kommentoinut, että ilman Torméa hän ei olisi kenties koskaan palannut lavalle Rhoadsin kuoleman jälkeen.