Eput pääsivät Rolling Stonen artikkeliin – vieläpä kahdesti!

10.6.2014 21:44

Yllätys on melkoinen, kun amerikkalaisen Rolling Stone -lehden 20 Hugely Popular Artist Who Haven’t Gotten Famous In America (Yet) -artikkelissa tulee vastaan Eppu Normaali. Kahdesti.

Jutussa siis pengotaan ympäri maailman löytyviä artisteja, jotka ovat kotimaassaan valtavan suosittuja, mutta joita ei Amerikassa tiedä käytännössä kukaan. Ensimmäinen yllätys tulee islantilaisen Hjalmar-yhtyeen kohdalla: islantilaisbändin kuvan tilalla on nimittäin tamperelaisen kuvaajasuuruuden Harri Hinkan ottama Eppu Normaali -potretti! Kuka lie lehden nettitoimituksessa mokaillut.

Mutta ovathan ne meidän ex-punkkarit onneksi listalla mukana ihan omina itsenäänkin. Pari pykälää eteenpäin ruutuun pamahtaa Martti Syrjän liveposeeraus ja tekstissä kerrotaan tällä kertaa ihan oikein Eppu Normaalista – sekä yleisimmin siitä, kuinka suomalaisten on ollut ruotsalaisia vaikeampi saada muita kansoja ymmärtämään musiikkisuuruuksiemme hienoudet.

Esimerkiksi Eppujen tenhosta Rolling Stones on linkittänyt Tahdon sut -kappaleen. Ilmeisesti kappalevalinta on tehty randomilla, sillä kyseessähän on moniin bändin jättihitteihin verrattuna suhteellisen vähän tunnettu Eppu-biisi vuodelta 2007.

 

Lisää luettavaa