Eric Clapton avautuu piinaavista terveyshuolistaan: ”Olen kuuroutumassa”

Legendaarinen kitaristisuuruus Eric Clapton keskusteli hiljattain BBC2:lle myöntämässään haastattelussa terveyshuolistaan, joihin lukeutuu äänekkään musiikin parissa vuosikausia viettäneiden keskuudessa harmillisen yleinen vaiva – mies nimittäin kertoo kärsivänsä kiusallisesta tinnituksesta.Aiemmin Clapton on raportoinut piinaavista hermovauriokivuista, jotka vaikeuttavat hänen soittotyöskentelyään. Haasteista huolimatta mies aikoo kuitenkin jatkaa musisointia, joskin keikkalun osalta kevennetyllä aikataululla: ”Aion jatkaa työskentelyä. Teen muutamia keikkoja”, Clapton toteaa BBC2:lle. ”Ainoa asia josta olen huolissani on se, että olen pätevä vielä näin 70-vuotiaanakin.”

Eläköitymistäkin viime vuosina harkinnut muusikkonero toteaa olevansa kiitollinen faneistaan, jotka käyvät edelleen katsastamassa miehen satunnaisia konsertteja.

”Tarkoitan, että olen kuuroutumassa; kärsin tinnituksesta. Käteni toimivat juuri ja juuri. Toivon että ihmiset tulevat katsomaan minua enemmän koska olen jo jonkinlainen kuriositeetti. Tiedän että se on osa tätä juttua, sillä olen itsekin hämmästynyt siitä, että olen vielä täällä.”