Erikoismenoa etelänaapurissa: Saimaa esiintyy Tallinnassa kaupunginorkesterin kanssa

Virolainen muusikko ja kapellimestari Valter Soosalu toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa tuomalla Saimaa-bändin yhteen Pärnun kaupunginorkesterin kanssa 17. joulukuuta. Keikka on osa Soosalun syntymäpäiväjuhlallisuuksia.
8.12.2022 10:15

Virolainen kapellimestari ja muusikko Valter Soosalu toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa tuomalla yhteen Saimaa-yhtyeen ja Pärnun kaupunginorkesterin. Konsertti järjestetään Tallinnan Alexelan konserttisalissa 17. joulukuuta.

Löysin Saimaan, kun äänitimme Põhja Konn -yhtyeeni kanssa toista levyä. Urheilu-Suomi-levy löi meidät ällikällä. Saimaa oli tehnyt juuri sitä, mistä olimme unelmoineet – vain pari vuotta meitä aikaisemmin. Heidät täytyi saada Viroon esiintymään, Soosalu hehkuttaa.

30-vuotissyntymäpäiviään juhliva Soosalu on saanut mainetta niin kapellimestarina kuin progesävyisen rockyhtyeen Põhja Konnin kipparina. Syntymäpäiväkonsertti koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä osassa lavalle nousevat Teknillisen korkeakoulun akateeminen mieskuoro, Valter’s Harpejji Band ja Põhja Konn, jotka antavat katsauksen Soosalun tekemisiin. Konsertin toisessa osassa Soosalu tuo yhteen Suomen kovimmaksi bändiksi kutsumansa Saimaan sekä Pärnun kaupunginorkesterin. Soosalu toimii keikan kapellimestarina.

— Kyse on ollut aina musiikin tekemisestä, ei itsetarkoituksellisesta suorittamisesta. Toivottavasti voin tulevaisuudessakin elää ja työskennellä mahdollisimman pitkään musiikin parissa, Soosalu kertoo. 

Matti Mikkolan johtama Saimaa-kollektiivi julkaisi Soosalun hehkuttaman Urheilu-Suomi soundtrack-albumin Ylen saman nimiseen dokumenttisarjaan (2017).

Joulukuun konsertissa tullaan kuulemaan tämän lisäksi Richard Straussin, Juice Leskisen, Arvo Pärtin, Yön ja Jean Sibeliuksen musiikkia, Matti Mikkola kertoo.

Toivottavasti yleisö nauttii musiikista yhtä paljon kuin minä. Toivon järjestäväni loistavat juhlat niin lavalla kuin konsertin jälkeenkin, Soosalu sanoo.

Otetaan vielä loppuun näyte Soosalun omasta musiikista. Ja kyllähän tästä Pōhja Konnista on löydettävissä sielunsukulaisuutta Saimaaseen.
Lisätietoja konsertista täällä.

Lisää luettavaa