Europe tekee uudella levyllään havaintoja demokratiasta – Kuuntele tuore single Election Day

Joey Tempest kertoo uuden Walk The Earth -albumin alkuperäisestä konseptista.

Rockyhtye Europe julkaisee uuden Walk The Earth -pitkäsoiton perjantaina 20. lokakuuta. Aiemmin singlenä lohkaistu nimikkokappale saa nyt seuraa Election Day -kappaleesta, joka laulaja Joey Tempestin mukaan tekee havaintoja Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa käydyistä isoista vaaleista ja äänestyksistä. Tempestin mukaan Walk The Earthin alkuperäisenä ideana oli olla konseptilevy demokratiasta, mutta näin tiukasta rajauksesta luovuttiin myöhemmin studiossa.

”Tulimme siihen tulokseen, että olemme viihdyttäjiä ja rockyhtye, joten päätimme lopulta kirjoittaa sanat studiossa nopeasti ja yhteistuumin. Koska maailmaa vedetään tällä hetkellä niin moneen suuntaan, minun alkuperäinen ideani oli tutkia historiaa – ja tapasinkin tätä varten erään professorin – ja tutustua, miten nykyisellään tuntemamme demokratia on syntynyt, mitä, missä ja milloin on tapahtunut merkittäviä asioita aikojen saatossa”, Tempest kertoi Rocktopian haastattelussa.

”Lopulta vain muutama kappale sivuaa alkuperäistä aihetta. The Siege kertoo Ranskan vallankumouksesta, Kingdom United taas Magna Cartan säädöksistä. Election Day on havaintoja kahdesta hullusta äänestyksestä, joita tehtiin sekä Amerikassa että Englannissa. Vanha ystäväni Chris Difford Squeeze-yhtyeestä auttoi lyriikoiden kanssa tässä sekä Kingdom Unitedissa. Aina kun käsittelen historiaa tai Iso-Britanniaa, keskustelen asioista ihmisten kanssa ja yritän oppia itse lisää.”