Evan Rachel Woodille erävoitto oikeuskiistassa Marilyn Mansonia vastaan – Laulaja joutuu maksamaan satojatuhansia dollareita

Tuomari määräsi laulajan maksamaan näyttelijän oikeudenkäyntikuluja.
30.1.2024 13:48

Näyttelijä Evan Rachel Wood väitti helmikuussa 2021 sosiaalisessa mediassa Marilyn Mansonin käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi parin seurustellessa vuosina 2006-2010. Woodin tuotua asian julkisuuteen useat naiset nostivat laulajaa vastaan syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä, väkivallasta ja raiskauksista. Tapaukset on kuitenkin järjestäen joko hylätty näytön puutteen vuoksi tai sovittu oikeussalin ulkopuolella.

Vastavuoroisesti Manson nosti keväällä 2022 Woodia ja tämän ”romanttista partneria” Illma Gorea vastaan syytteet kunnianloukkauksesta, henkisen kärsimyksen aiheuttamisesta, asiakirjan väärentämisestä ja poliisiviranomaisena esiintymisestä. Mansonin mukan Wood oli ”rekrytoinut” ja painostanut muita naisia nostamaan häntä vastaan syytteet tarkoituksenaan romuttaa laulajan pitkä ja menestyksekäs ura.

Keväällä 2023 Manson koki tapauksessa takaiskun, kun tuomari hylkäsi osan syytteistä. Nyt Wood on saanut asian käsittelyssä toisen erävoiton, sillä tuomari on määrännyt Mansonin maksamaan näyttelijän oikeudenkäyntikuluja – kaikkiaan 326,956 dollaria – niiden asioiden osalta, jotka eivät ole enää mukana Mansonin syytelistalla. Asiasta uutisoi Rolling Stone.

Tapauksen käsittely kuitenkin jatkuu, sillä Manson syyttää Woodia ja Gorea edelleen siitä, että nämä olisivat hakkeroituneet hänen koneelleen, esiintyneet hänenä netissä sekä niin sanotusti ”swatanneet” hänet eli huijanneet poliisin erikoisyksikön piirittämään Mansonin kodin. Näitä asioita käsitellään oikeudessa myöhemmin keväällä.

Lisää luettavaa