Evanescencen Amy Lee puhuu musiikkialan seksismistä ja maineestaan diivana: ”Johtunee siitä, että kaikki ympärilläni olleet henkilöt olivat miehiä”

Evanescencen Amy Lee lavalla 2019.

Myös Within Temptationin Sharon den Adel otti osaa keskusteluun Metal Hammer -lehdessä.

Within Temptation -laulaja Sharon den Adelia sekä Evanescencen Amy Leetä haastateltiin tuoreessa Metal Hammer -lehdessä ja yhdeksi puheenaiheeksi nostettiin seksismi musiikkialalla. Molemmat kertovat kohdanneensa sitä ja saaneensa kaikenlaisia ehdotuksia varsinkin uransa alkuvaiheessa, mutta sanovat päässeensä lopulta hyvin vähällä moniin kollegoihin verrattuna.

”En koskaan tehnyt mitään, mitä en halunnut ja siitä olen ylpeä. Mutta aina löytyy tyyppejä, jotka vakuuttelevat, että näin se homma nyt vain toimii. Pitää laihduttaa 10 kiloa, koska siihen ihmiset kiinnittävät huomiota”, Lee toteaa.

”Sinun täytyy päättää, kuunteletko niitä neuvoja vai et. Minulle ne tekivät ainoastaan hieman epävarman olon, olinhan silloin vasta 21-vuotias. Mutta päätin, etten aio olla mitään, mitä en oikeasti ole. Puhuimme aiemmin bändeistä, jotka ovat inspiroineet ainutlaatuisuudellaan – minulle on tärkeämpää olla juuri sellainen kuin saada suurta suosiota. Olen kiitollinen, että saimme myös suosiota ja mielestäni meidät osaltaan erotti muista juuri se, ettemme tehneet niitä juttuja, joita kaikki muut tytöt tällä alalla tekivät.”

Amy Leellä oli varsinkin uransa alkuvaiheessa myös itsepäisen diivan maine. Lee sanoo sen olleen epäreilua, koska hän vain piti puoliaan miesvaltaisella alalla toimiessaan.

”[Maine] johtunee siitä, että kaikki ympärilläni olleet henkilöt olivat miehiä. Kun sinua edustaa joukko vanhempia miehiä, jotka haluavat sinun tekevän kuten he käskevät eivätkä halua sinun omaavan omia mielipiteitä, totta kai olet hankala ämmä, jos et toimikaan niin”, Lee sanoo.

Sharon den Adel kertoo myös saaneensa levy-yhtiöltä ehdotuksia muun muassa pukeutumisen suhteen, mutta hänellä oli selvä näkemys omasta lavaesiintymisestään ja piti siitä myös kiinni.

”Kun liityin bändiin, halusin pukeutua isoihin mekkoihin ja levy-yhtiö kysyi, enkö voisi pukeutua johonkin vähän seksikkäämpään. Kieltäydyin, koska minä olen tällainen ja tässä tunnen oloni mukavaksi. Lisäksi se sopi musiikkiimme, joka oli isoa, eeppistä ja orkestraalista”, den Adel tuumaa.