Ex-Judas Priest -kitaristi sanoi tuoneensa flying v -kitaramallin heviin – Michael Schenker hermostui pahanpäiväisesti: ”Uskomatonta”

22.5.2022 17:58

Saksalaiselta kitaristilegenda Michael Schenkeriltä kysyttiin tuoreessa Rock Of Nations With Dave Kinchen & Shane McEachernin haastattelussa kommenttia entisen Judas Priest -kepittäjä K. K. Downingin väitteeseen, jonka mukaan hän ”oli ensimmäinen henkilö joka toi flying v [-kitaramallin] heavy metaliin”.

”Nuo ihmiset ovat niin epätoivoisia tunnustuksen perään ja että he ovat ensimmäisiä ja saavat kaiken kunnian, kuten veljeni”, Schenker sanoo. ”Se on uskomatonta. Minulla ei ole odotuksia, ja sen takia ihmiset ajattelevat voivansa kävellä ylitseni, kopioida juttujani ja ottaa niistä kaiken kunnian. Olen jopa kuullut Metallica-kitaristien sanovan että he keksivät laukkarytmin. Minä laukkasin jo [UFO:n] Rock Bottomilla kauan ennen [heitä]. Nämä tyypit ovat hulluja. He ovat niin epätoivoisia kuuluisuuden perään.”

”Ensinnäkin Judas Priest ja UFO äänittivät samassa studiossa”, Schenker jatkaa. ”Ja Judas Priestin kitaristit olivat Michael Schenker -faneja. Se on ensimmäinen juttu. Jos he kerran ovat Michael Schenker -faneja, on todennäköistä että K.K. Downing pölli minulta sen sijaan että se olisi mennyt toisinpäin.”

”Kun menin 19-vuotiaana ensimmäisellä Amerikan-kiertueellani Whisky A Go Go -klubille tyttöystäväni kanssa — joskus 1974 tai -75 — näimme Judas Priestin siellä. Kun he tulivat lavalle, katsoimme tyttöystäväni kanssa toisiamme. Hän [Downing] oli kopio minusta. Hänellä oli kihara tukka, flying v ja minun lavavaatteeni jäljiteltynä niin tarkasti kuin mahdollista. Se oli uskomatonta. Ja kaikki tietävät että hän on Michael Schenkerin fani, joten miksi hän ylipäätään valehtelisi tästä asiasta? Se on ihan hullua.”

Schenker sanoo jutelleensa Downingin kanssa viimeksi soittaessaan KK’s Steel Millissä Wolverhamptonissa ja saaneensa tuolloin isännältä lahjoja ja kiitoskortin.

Schenkeriltä kysytään, onko hän yllättynyt Downingin flying v -väitteestä.

”Rehellisesti sanottuna olen shokissa — että ihmiset ovat niin epätoivoisia valehdellakseen tuollaisesta”, kitaristi sanoo. ”Siinäkin tapauksessa että ihmiset voivat kaivella vanhoja haastatteluja ja lukea kuinka he sanoivat olevansa Michael Schenker -faneja ja niin pois päin. Se on uskomatonta. Mutta sanonpa tämän: olen nähnyt ja kuullut monia juttuja. Mikään ei enää yllätä minua.”

Lisää luettavaa