Ex-Motörhead-rumpali muistelee keikkaa, joka yltyi täydeksi nahisteluksi Lemmyn kanssa – ”Käskin hänen painua helvettiin ja lähdin lavalta”

Entinen Motörhead-rumpali Mikkey Dee on muistellut karmeinta keikkaansa maailman kovaäänisimmäksi trioksikin tituleeratun yhtyeen riveissä.

Tapahtumat sijoittuvat vuoten 2011, jolloin Motörhead tähditti englantilaista Bloodstock-festivaalia. Nokkamies Lemmy Kilmister kärsi flunssasta ja häntä oli jo kehotettu jättämään koko keikka väliin, mutta tämähän ei sitkeälle teiden soturille käynyt päinsä.

”Lemmy oli sairas”, Dee muistelee Drum for the Songin haastattelussa. ”Se oli aivan normaalia flunssaa, ei mitään vaarallista, mutta hän oli älyttömän kipeä. Hänellä oli kuumetta, eikä hän pystynyt puhumaan kunnolla, ja hän oli todella huonolla tuulella… Sanoin, että ’Lemmy, meidän täytyy peruuttaa keikka. Et pysty esiintymään.’ Hän vaatimalla vaati keikan läpiviemistä.”

”Ensimmäisen kappaleen aikana hän kääntyi puoleeni ja sanoi: ’Mikkey, senkin runkkari, teet minusta selvää! Hidasta nyt helvetissä!'”, Dee jatkaa. ”Niinpä soitin kaikki biisit hitaammin kuin koskaan Lemmyn takia… hän oli minulle todella vihainen.”

Kitaristi Phil Campbellin vaihtaessa instrumenttiaan Lemmy meni Deen luokse ja moitti tätä uudelleen liian nopeasti soittamisesta.

”Minulla oli jäillä täytetty ämpäri jossa säilytin pyyhettäni, otin pyyhkeen ja heitin sen hänen kasvoilleen jäineen kaikkineen”, Dee kertoo. ”Käskin hänen painua helvettiin ja lähdin lavalta.”

Lemmy ja Campbell jatkoivat kuitenkin soittamista rumpalin puutteesta huolimatta.

”Kävelin takaisin lavalle ja soitimme keikan loppuun”, mies sanoo. ”Se oli karmeaa, aivan hirveää. Heittelin Lemmyä kapuloilla ja pyyhkeillä. Hän huuteli minulle koko keikan ajan. Se oli karmeaa. Se oli todella, todella tärkeä [keikka].”

Dee sanoo, että paluu Bloodstockiin nykyisen yhtyeensä Scorpionsin riveissä tarjosi mahdollisuuden korvata aiemmat erheet.

”Soitimme perseelle potkivan keikan”, mies iloitsee. ”Minä jopa sanoin lehdistötilaisuudessa, että ’Voin vain pahoitella käytöstämme vuonna 2011.'”

Katso haastattelu alta.