Ex-rumpali kritisoi Lamb of Godin ”myrkyllistä” ilmapiiriä: ”Oltiin otsat rutussa koko ajan”

Olly Curtis / Future / Shutterstock / AOP

Rumpali Chris Adler erosi Lamb of Godista vuonna 2019, mutta miehen asema yhtyeessä oli epäselvä jo pidempään. Lopulta kesäkuussa 2019 laulaja Randy Blythe totesi haastattelussa, ettei Adlerin tulevaisuus bändissä näytä lupaavalta, ja saman vuoden heinäkuussa ero lopulta julkistettiin. Miehen tilalle kiinnitettiin Art Cruz, ja Adler jatkoi uraansa muiden projektien parissa. Miehen tuorein levytys on Firstborne-yhtyeen nimikkoalbumi.

Adler vieraili hiljattain Metalsucksin podcastissa keskustelemassa Firstborne-projektista, ja puheenaiheeksi nousi luonnollisesti myös hivenen sotkuinen ero Lamb of Godista. Rumpali lataa vanhasta yhtyeestään aika suoria sanoja. Ilmeisesti mies ei todellakaan viihtynyt bändissä enää pestinsä loppuaikoina.

”En lähtenyt bändistä, koska en enää halunnut soittaa sellaista musiikkia kuin Lamb soittaa. Lähdin, koska… se tuntui niin myrkylliseltä. Koko homma. Halsin olla parempi isä, aviomies ja henkilö kuin millaiseksi se kaikki minut teki”, Adler sanoo.

Rumpali painottaa, että hän haluaa soittamisen olevan hauskaa – bändin suosio on toissijainen asia. Adler ilmeisesti koki Lamb of Godin jääneen tavallaan tyylinsä vangiksi.

Firstborne ei ole saanut yleisöltä yksinomaan innostunutta vastaanottoa, mutta se ei Adleria haittaa. Tärkeämpää on, että soittaja itse on taas innoissaan uusista tuulista.

”Jotkut fanit ovat että ’mitä helvettiä, lähditkö Lamb of Godista tämän takia, mitä tämä oikein on olevinaan’. Vastaan siihen, että ’no, hauskapitoa'”, Adler sanoo.

”Elän elämääni nyt hymy huulilla. Lamb of Godissa oltiin otsat rutussa koko ajan [before it was like frown-town all the time]. Siis tyyliin ’mitä hittoa täällä tapahtuu, toivottavasti yleisö pieksee toisiaan kunnolla ja saamme palkkioshekkimme’. Minun oli aikuisena ihmisenä aika jatkaa eteenpäin.”