Extreme- ja Guns N’ Roses -kitaristit hautasivat sotakirveet – ”Koko juttu on ihan typerä”

Nuno Bettencourt pyysi purkautumistaan anteeksi.
28.7.2023 10:29

Extreme-yhtyeen kitaravirtuoosi Nuno Bettencourt ja Guns N’ Roses -kitaristi Richard Fortus kävivät hiljattain sosiaalisen median kautta tulista sananvaihtoa. Jupakka sai alkunsa Rihannan keikkakitaristina toimineen Bettencourtin Planet Rockille antamasta haastattelusta, jossa tämä sanoi Rihannan kanssa soittamisen olevan vaikeampaa mitä moni ajattelee. Bettencourt heitti vertauksena, että vaikka Slash on kaikkien aikojen paras rock-kitaristi, olisi tällä ongelmia hypätä Rihannan kelkkaan.

Fortus, joka hänkin on toiminut Rihannan keikkakitaristina, jakoi omissa some-kanavissaan kyseisen Bettencourtin haastattelun ja totesi olevansa asiasta eri mieltä. Bettencourt vastasi Fortusin ystävälliseen sävyyn kirjoittamaan kommenttiin pitkällä purkauksella, jossa tämä haukkui Fortusin maan rakoon ja selvensi tarkoittaneensa, että kuka tahansa rock-kitaristi – oli se sitten hän itse tai vaikka Slash – olisi Rihannan keikkakitaristina haastavassa tilanteessa ulkona mukavuusalueeltaan.

Nyt pöly on kuitenkin laskeutunut ja Bettencourt on julkaissut videon, jossa tämä pyytää Fortusilta anteeksi purkautumistaan. Bettencourt nostaa kätensä pystyyn virheen merkiksi ja toteaa koko jupakan olleen aivan turha.

”Tämä on naurettavaa. En ole se tyyppi enkä halua olla se tyyppi. Mutta tämä menee piikkiini. Minun pitäisi vain pitää turpani kiinni”, Bettencourt toteaa.

”Minulta kysyttiin Rihannasta ja vastasin siihen todella typerästi. Otan siitä täyden vastuu. Pointtini oli sanoa, miten vaikeaa eri tyyleistä tulevilla soittajilla on soittaa jotain toista tyyliä. Mutta se koko homma räjähti käsiini. Annan paljon haastatteluja ja silloin tällöin sitä sanoo typeriä juttuja ja joutuu vastaamaan typeriin kysymyksiin. Niinpä aion keskittyä Extremeen ja siihen mitä osaan, mitä teen kitaralla. Näin kukaan ei voi pelleillä kanssani eikä kukaan loukkaannu.”

”Itse asiassa kävin uudestaan läpi, mitä oikeasti sanoin [Rihannan kanssa soittamisesta] ja se oli todella typerästi sanottu. Se näyttäytyi omien henkseleiden paukutteluna. Oli tyhmää puhua koko asiasta ja erityisesti mainita Slashiä ylipäänsä. En edes tiedä, miksi sanoin juuri Slashin – yritin vain heittää esimerkin rock-kitaristista.”

”Joten eiköhän lopeteta tämä paska. Toivottavasti Richard ja minä voimme pian naureskella koko asialle tuoppien äärellä, sillä koko juttu on ihan typerä. Olemme kaikki hyviä soittajia eikä kenenkään tarvitse riidella mistään näin typerästä asiasta.”

Suoraselkäinen veto Bettencourtilta, johon Fortus myös vastasi hyväksyen anteeksipyynnön:

”Laitan sinulle suoraan viestiä siitä tuopilla käymisestä”, Guns N’ Roses -kitaristi kommentoi Bettencourtin julkaisuun olut-emojin kera.

Lisää luettavaa