Faith No More ja Mr. Bungle peruuttavat toistaiseksi sovitut keikkansa – Mike Patton kertoo syyksi mielenterveydelliset ongelmat

14.9.2021 21:18

Maailmaa jo liki kaksi vuotta piinannut koronapandemia on ollut henkisesti monelle rankka kokemus. Esimerkiksi pelkästään musiikkialalla useimmille leivän pöytään tuova keikkailu on ollut kokonaan jäissä, ja monet pitkän linjan soittajat ovat päätyneet tilanteeseen, jossa he ovat  joutuneet myymään instrumenttejaan henkensä pitimiksi. Yhtään helpompaa ei ole myöskään yhtyeiden ja artistien työllistämällä henkilökunnalla, joka on kärvistellyt yhtä lailla töiden puutteessa jo aivan liian pitkään. Vaikka yhteiskuntia onkin alettu viime kuukausien aikana avaamaan enemmän, eivät poikkeusolojen aiheuttamat ongelmat pyyhkiydy tuosta vain hetkessä pois mielestä.

Faith No Moren ja Mr. Bunglen keulilta tuttu Mike Patton kertoo Instagramissa tilanteen käyneen hänen kannaltaan niin raskaaksi, että molemmat yhtyeet joutuvat peruuttamaan tälle syksylle suunnitellut keikkansa.

”Pahoittelen kertoessani, että en voi jatkaa tähän mennessä vahvistettuja Faith No Moren ja Mr. Bunglen keikkoja mielenterveydellisistä syistä”, Patton kirjoittaa. ”Kärsin ongelmista, joita pandemia on kärjistänyt, ja jotka ovat parhaillaan kannaltani hyvin haasteellisia. En tunne, että pystyn antamaan itsestäni kaikkea vaadittua, enkä halua antaa itsestäni vähempää kuin sataa prosenttia. Pyydän tilannetta anteeksi faneiltamme ja toivon pääseväni korvaamaan tämän mahdollisimman pian.”

Mies kertoo yhtyeidensä tukevan häntä päätöksessään.

Myös Faith No More julkaisi tilanteesta oman lausuntonsa.

”Se, että sanomme olevamme näistä peruutuksista täysin pirstaleina, on silkkaa vähättelyä”, yhtye kirjoittaa. ”On ollut todellinen haaste palata tämän musiikin pariin 5 vuoden poissaolon jälkeen, mutta olemme työskennelleet muutamat viime kuukaudet todella kovaa, ja viimeisimmät harjoitukset ovat osoittaneet että olimme päässeet takaisin huippuiskuun, ja se tekeekin tästä aivan erityisen vaikeaa.”

”Uutisten kertominen henkilökunnallemme miltei kahden vuoden pandemian ja toimettomuuden jälkeen on sydäntäsärkevää. Pidämme henkilökuntaamme osana perhettämme. Ymmärrämme mitä tämä tarkoittaa myös faneillemme, jotka ovat kärsivällisesti tukeneet meitä ja odottaneet laillamme taukoa tästä turhauttavasta tilanteesta. Monet ovat ottaneet eristyksen raskaasti ja odottaneet kärsivällisesti kun keikkoja on siirretty kerta toisensa jälkeen. Tämä tulee olemaan heille kova paikka.”

”Kaikesta tästä huolimatta perheenjäsenemme tarvitsee apua. Uskomme että näiden keikkojen toteuttamisella väkisin olisi ollut tuhoisa vaikutus Mikeen, joka merkitsee meille enemmän veljenä kuin laulajana. Hän voi luottaa sataprosenttiseen tukeemme, ja että teemme kaikkemme jotta asiat saadaa hoidettua oikein. Aivan samalla tavoin pyydämme nyt tukea teiltä. Kiitos, että jaksatte edelleen uskoa meihin.”

Faith No Moren on määrä esiintyä Suomessa kesällä 2022 jolloin yhtye tähdittää Helsingin Kaisaniemen puistossa järjestettävää In The Park -suurkonserttia 27. kesäkuuta 2022.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Mike Patton (@officialmikepatton) jakama julkaisu

Lisää luettavaa