Artisti: Mr. Bungle

Faith No Moren ex-kitaristi kertoo ”myrkyllisestä ilmapiiristä”, joka vallitsi bändissä 1990-luvulla

Faith No Moren King for a Day… Fool for a Lifetime (1995) on tuttu näky kaikenmoisilla ”kaikkien aikojen suosikkialbumit” -listoilla. Levyllä julkaistiin muun muassa sellaiset pesunkestävät klassikkobiisit kuin Evidence ja Digging the Grave, mutta ilmeisesti albumi syntyi varsin ahdistavissa tunnelmissa. Näin ainakin kertoo yhtyeen entinen kitaristi Trey Spruance.

Soundi 9/2020: Biffy Clyro, Mr. Bungle, Sufjan Stevens, Asa, Mikko Alatalo, Dark Tranquillity…

Sieltähän se vuoden yhdeksäs Soundi-lehti saapui painosta. Postilaatikoissa ja kaupoissa lehden pitäisi olla huomenna. Kanteen halusimme nostaa skotlantilaisen modernin rockin suuren nimen Biffy Clyron. Siispä soitimme yhtyeen keulahahmolle Simon Neilille ja juttelimme niin yhtyeensä kuulumisista kuin tästä omituisesta maailmanmenosta laajemminkin.

Mr. Bunglen keikoilla sitä sattuu ja tapahtuu: joku heitti kuolleen ystävänsä tuhkat lavalle kesken setin

Monet haluavat maallisen vaelluksensa päätyttyä tulla tuhkatuksi ja sen jälkeen ripotelluksi jonnekin itselleen tärkeään paikkaan. Toisinaan loppusijoituspaikka voi olla meri tai järvi, joskus taas niitty tai vaikkapa rakas metsäpolku. Sitten on niitä, jotka toivovat tuhkiensa pölisevän ympäri hikistä rock-klubia. Dakota Young oli yksi tälläisistä henkilöistä.