Festareiden koronavaikeudet jatkuvat: Maailma kylässä järjestetään tänä vuonna totuttua pienimuotoisemmin

31.1.2022 13:46

Maailma kylässä -festivaali ei ole keväällä 2022 tutunlainen suurtapahtuma, ilmoittaa tiedote. Kun korona hallitsee uutisotsikoita jo kolmatta vuotta putkeen, joutuvat järjestäjät viilaamaan kesätapahtuman konseptia jo tässä vaiheessa vuotta. Lopputulos on, että festivaalia vietetään netin välityksellä sekä mahdollisuuksien mukaan livenä Helsingissä.

Tilanne on siksikin ikävä, että tämän piti olla ensimmäinen vuosi, kun aikaisemmin Kaisaniemen puistossa juhlittu festivaali järjestetään Suvilahdessa. Keväällä 2020 festivaali peruttiin tyystin, ja viime vuonna tapahtuma järjestettiin virtuaalisena.

”Vaikka pandemiatilanteen kohenemisesta on jo saatu ensimerkkejä, riski siitä, että uusi variantti ja sen mahdollisesti aiheuttamat rajoitukset toteutuisivat myöhemmin keväällä, on meille ilmaistapahtumaa järjestävänä kansalaisjärjestönä yksinkertaisesti liian suuri”, festivaalia järjestävän Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry:n toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi kertoo tiedotteessa.

Tapahtuman puheohjelma toteutetaan suunnitelmien mukaisesti ja striimataan verkkoon. Samoin koko elokuvaohjelmisto on verkossa vapaasti katsottavissa festivaalin aikana ja sitä edeltävällä viikolla. Lisäksi suunnitteilla on kaupungille sijoittuvia konsertteja ja muuta kulttuuriohjelmaa. Myös näytteilleasettajien osallistumismahdollisuuksia mietitään.

”Pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan festivaalin tekijöille, kumppaneille ja kävijöille innostavia ja uudenlaisia osallistumismahdollisuuksia myös kooltaan pienemmässä festivaalitoteutuksessa. Hajauttamalla ohjelmaa laajemmalle alueelle pienennämme samalla riskiä suurten ihmismäärien kokoontumisesta yhteen paikkaan. Lisäksi verkkoon toteutettavaa ohjelmaa on mahdollista seurata eri puolilta Suomea”, festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski kertoo.

Lisää luettavaa