Festarit nuoria auttamassa: ilmaisia lippuja ja leirintää

23.5.2013 09:37

Ilosaarirock tarjoaa ilmaisen majoituksen tuhannelle paikalliselle nuorelle. Ilmaiseen leirintäaluemajoitukseen ovat oikeutettuja tuhat ensimmäistä 15-17-vuotiasta, Pohjois-Karjalassa asuvaa nuorta, jotka ovat ostaneet kahden päivän festarilipun.

Ilosaarirockin mukaan tempauksen taustalla on huoli festarialueen ulkopuolella – ja siten järjestyksenvalvonnan ulottumattomissa – viikonloppua viettävistä nuorista. Viranomaisten mukaan alueen ulkopuolella juhlii vuosittain 5000-10 000 ihmistä.

– Haluaisimme, että ainakin nuorimmat viettäisivät viikonlopun valvotuilla alueilla, jotka ovat rauhallisempia ja siksi tarjoamme mahdollisuuden tulla ilmaiseksi leirintäalueille, perustelee Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.

Ilosaarirockia juhlitaan 12.-14.7. Festarilla esiintyvät muun muassa Motörhead, Sigur Rós, Imagine Dragons ja Nightwish.

Vuokatissa järjestettävä Sotkamon Syke -festivaali puolestaan tarjoaa ilmaisen kahden päivän festarilipun kaikille Kainuun Ammattiopistosta ja lukiosta valmistuneille opiskelijoille.

– Haluamme onnitella opiskelijoita opiskelu-urakan saattamisesta päätökseen. Opintojen jälkeen on rahat vähissä, eikä kesän rientoihin ole välttämättä mahdollisuutta osallistua, vaikka halua olisikin, sanoo festivaalin johtaja Ville Karjalainen.

Sotkamon Syke järjestetään 19.-20.7. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Nightwish, Amorphis, Kotiteollisuus, ja Eläkeläiset.

Lisää luettavaa