Fight Heka With Heka! – Älä jätä tutkimatta Koljosen Tiekiistan seikkailuja Metallican, Slayerin ja kumppaneiden maailmoissa

Fakta homma -televisiosarjan innoittamaa hardcorea ja metallia tuuttaava Koljosen Tiekiista on täräyttänyt markkinoille Hekallica-ep:n. Kuten julkaisun nimikin paljastaa, tällä kierroksella Herra Koljonen ja hänen adjutanttinsa ovat uppoutuneet aikaisempaa metallisempiin tunnelmiin.

Ennen kuin käymme kuuden kappaleen mittaisen ep:n kimppuun, ottakaamme vilkaisu kohti pääpiru Koljosen päiväkirjamerkintöjä pyhältä 1980-luvulta.

  1. marraskuuta 1984

Metallica: Ride The Lightning

Hekallica-minialbumin idean alkulähteenä toimivat Metallican Helsingin-keikat 15.10.1988 (Jäähalli) ja 9.5.2018 (Hartwall Areena). Muutaman demotetun kappaleen jälkeen oli selvää, että Koljosen Lada kaahaa thrash metalin vauhdikkaaseen maailmaan. Hanskaklaffissa on vielä toinen mokoma kappaleita, eli Hekallica saa todennäköisesti myös jatkoa. Fight Heka With Heka!

  1. elokuuta 1985

S.O.D.: Speak English Or Die

S.O.D. räjäytti pankin! Thrash metalia, hardrcorea, crossoveria, huumoria. Henkinen etäisyys Koljosen ja S.O.D.:n välillä on häilyvän pieni. Jo rippikoululeirillä S.O.D.:ia luukutettiin kaverin levyltä kopioidulta C-kasetilta. Kasetin kääntöpuolelta löytyi muuten toinenkin nimilyhenneyhtye nimeltään D.R.I. Agent Aulis!

  1. lokakuuta 1986

Slayer: Reign In Blood

Parhaimmat asiat mahtuvat puoleen tuntiin, niin kuin esim. tämä metallin mestariteos. Ei muuta kuin nuottivihko käteen ja kitarasahaukset haltuun. Dead Heka Mask!

  1. toukokuuta 1987

Death: Scream Bloody Gore

Hieno kansipiirros teki vaikutuksen nuoreen skloddiin kun tämä levy tarttui mukaan kouvolalaisen antikvariaatin laarista 15 markan hintaan. Fakta Ritual!

  1. maaliskuuta 1988

Stone: Stone

Ympyrän avautumisen alkusysäys oli kesällä 1988. Kouvolan kenkäkukkulalla todistettu Stone-keikka jätti jälkensä myös korvakäytäviin. Samaisen vuoden lopulla maailma avautui Amerikkaan asti kun Metallica konsertoi Damaged Justice -kiertueella Helsingin jäähallissa …And Fakta For All!