Floridalaismiehen epätoivoinen teko – Hankki kymmenien tuhansien arvosta soittokamoja erikoisella huijauksella

Konstit on monet, sanotaan. Floridalainen rumpali Lee Howard Koenig keksi varsin erikoisen tavan saada haltuunsa yhteensä 25 000 dollarin arvosta soittokamoja.

TC Palm uutisoi Koenigin tilanneen muun muassa rumputarvikkeita ja laadukkaita mikrofoneja Itävallasta esiintymällä Nickelbackin rumpalina Daniel Adairina. Koenig oli nimittäin hoksannut, että hänellä ja Adairilla on käytössään tismalleen sama rumpusetti ja teki tilauksensa Nickelbackissa vuodesta 2005 asti soittaneen rumpalin nimissä.

Koenigin epäonneksi bändin edustajat hoksasivat Adairin nimissä tehdyn oston ja yhtyeen turvallisuusvastaajat informoivat tästä virkavaltaa. Tarkemman tutkinnan ja salapoliisityön jälkeen identiteettivaras paikallistettiin sähköpostien IP-osoitteiden perusteella ja Koenig sai syytteet huijauksesta ja identiteettivarkaudesta. Hän pääsi pidätyksen jälkeen vapaaksi 18 750 dollarin takuusummaa vastaan.

Koenig on aiemminkin ollut virkavallan kanssa tekemisissä huijauksien vuoksi. TC Palmin mukaan hänet tuomittiin vuonna 2009 kolmeksi vuodeksi vankeuteen ja maksamaan 78 000 dollarin korvaukset kavallettuaan rahaa hyväntekeväisyysjärjestöltä. Koenig keräsi rahaa järjestääkseen hyväntekeväisyyskonsertin, joka ei koskaan oikeasti toteuttanut. Koenig on myös esiintynyt mainostoimiston edustajana ja myynyt olemattomia mainostiloja firmoille.