Folk-tähden festivaaliesiintyminen hämmentää – fanit saivat kuultavakseen luennon viihteen typeryydestä ja vaivaiset kaksi biisiä

24.7.2016 20:38

Father John Mistyn esiintyminen WXPN’s XPoNential Music Festivaaleilla New Jerseyn Camdenissa on herättänyt laajaa kummastusta. Pitchforkin kertoman mukaan mies ei esittänyt performanssinsa aikana ainoatakaan omaa kappalettaan, vaan piti tulisen palopuheen nykymaailman sietämättömästä tolasta ja siitä, kuinka viihde turruttaa meidät kaikki huomaamasta ympärillämme mellastavaa pahuutta.

”Ajattelin aina, että asiat näyttäisivät paljon hienostuneemmilta ennen kuin kaikki tämä pahuus tapahtui”, mies lämmitteli ja antoi sitten palaa sydämensä kyllyydestä: ”Kun kollektiivinen tietoisuus turtui ja keskittyi lähinnä viihteen ahmimiseen… kuinka viihdyttävää tämän nyt oikein pitäisi olla taistelualus selkämme takana ja kun tämäkin paska näytetään televisiossa? Kuinka hauskaa tämän pitäisi olla? Voiko tämä olla tottakaan? En voi soittaa Bored in the USA:ta nyt. Eijei, tiedättekö miksi? Pelasin sen kanssa varman päälle ajattelemalla: ’katsokaa tänne, ei tämä voi koskaan nyt niin pahaksi mennä, olemmehan sentään tarpeeksi fiksuja’. Ja kun sitten katsoimme osoittamaani suuntaan, tyhmyys pääsi mellastamaan ja hallitsemaan maailmaa, koska viihde itsessään on typerää. Ymmärrättekö te sen?”

Paasauksensa jälkeen mies esitti 10-minuuttisen improvisoidun jamin, jonka sanoitukset käsittelivät viimeaikaisia maailman tapahtumia, taistelualuksia, droneja ja itse kappaleen pituutta. Seuraava ohjelmanumero olikin sitten Leonard Cohenin Bird on a Wire -cover, jonka jälkeen mies totesi yleisölle rakastavansa heitä ja poistui paikalta.

Show on sittemmin jatkunut sosiaalisen median puolella, jossa mies on jakanut muun muassa seuraavanlaisia tuntemuksia:

Tässä vielä pätkää itse festivaalikeikasta:

Lisää luettavaa