Folkia ja countryä yhdistellyt laulaja-lauluntekijä Nanci Griffith on kuollut

Martyn Vickery / Alamy / AOP

Grammy-palkittu laulaja-lauluntekijä Nanci Griffith on menehtynyt. 68-vuotiaana kuollut muusikko tunnettiin folkin ja countryn yhdistelijänä. Hänen kuolinsyystään ei ole annettu julkisuuteen tarkempaa tietoa.

Griffithin ura kesti yli viisi vuosikymmentä ja kattoi miltei 20 albumia, joista vuoden 1994 Other Voices, Other Rooms palkittiin parhaan nykyaikaisen folkin albumina Grammy-gaalassa.

Seguinissa, Texasissa vuonna 1953 syntynyt Griffith aloitti uransa Austinin countrypiireissä 1970-luvun puolivälissä. Hänen viimeiseksi jäänyt albuminsa Intersection ilmestyi vuonna 2012. Griffith jättäytyi eläkkeelle seuraavana vuonna.

Muiden muassa Don McLean esitti surunvalittelunsa sosiaalisessa mediassa.

”Nanci Griffith oli ihana ihminen”, McLean kirjoittaa. ”Työskentelin hänen kanssaan tv-lähetyksessä, jonka teimme PBS:lle ja lauloimme tuossa show’ssa kaksi duettoa: And I Love You So ja Raining In My Heart. En ollut koskaan kuullut kenenkään laulavan harmonioita tuota kauniimmin. Meidän olisi pitänyt tehdä levy yhdessä. Hän toi isänsä katsomaan nauhoituksia. Rakastin hänen henkeään, se oli lämmin ja rakastava, ja olen todella suruissani hänen menehtymisestään.”