Foo Fighters julkisti uuden rumpalinsa – tuttu mies muun muassa Nine Inch Nailsista ja Guns N’ Rosesista

21.5.2023 23:56

Foo Fighters on palaamassa rytinällä parrasvaloihin. Orkesterin uusi albumi But Here We Are julkaistaan 2. kesäkuuta, ja levyä on jo ehditty promotoida muutamalla singlebiisillä. Nyt, täyspitkän julkaisun alla, orkesteri julkisti myös tiedon siitä, kuka hoitaa lähitulevaisuudessa bändin rumpalin tonttia.

Pitchfork raportoi yhtyeen livestreamin aikana suoritetusta julkistuksesta, jonka mukaan Josh Freese on Foo Fightersin uusi rumpali. Toistaiseksi lienee turvallisinta puhua sessio- tai kiertuejäsenen virasta, mutta kunhan yhtye lähtee rundille, Freese on joka tapauksessa se kaveri, joka rumpupatteriston takana operoi.

Josh Freese on vanha kehäkettu alallaan. Hän on soittanut aiemmin muun muassa Nine Inch Nailsissä (2005–08), Guns N’ Rosesissa (1997–2000), The Offspringissä (2021–23) ja A Perfect Circlessä (1999–2012). Jos Dave Grohlia ei lasketa, Freese on Foo Fightersin kolmas rumpali: William Goldsmith soitti yhtyeen The Colour and Shape -albumilla vuonna 1997.

Foo Fightersin pitkäaikainen rumpali Taylor Hawkins kuoli 25.3.2022 Kolumbian Bogotassa 50-vuotiaana. Hänen kuolemansa yksityiskohdat ovat edelleen hämärän peitossa, mutta Kolumbian viranomaiset raportoivat Hawkinsin kuoleman jälkeen, että muusikon elimistöstä löytyi merkkejä useista eri lääke- ja huumausaineista.

Lisää luettavaa