Foo Fighters -nokkamies avoimena: ”Nirvanan jälkeen en todellakaan halunnut ryhtyä jonkun rumpaliksi”

Foo Fighters -perustaja Dave Grohl on muistellut uraansa ja elämäänsä The Guardianin laajassa jutussa. BraveWords on poiminut artikkelista miehen Nirvanan jälkeistä aikaa käsittelevän osuuden, jossa kerrotaan seuraavaa:

Nirvana-nokkamies Kurt Cobainin tehtyä itsemurhan, Grohl sai tarjouksia liittyä Pearl Jamin kaltaisiin bändeihin, mutta hän kieltäytyi niistä kaikista. Mies päätyi lopulta äänittämään Foo Fightersin debyyttialbumin itse, vastaten kaikista instrumenteista, osana surutyötään.

”En koskaan kuvitellut alkavani bändin laulajaksi”, hän sanoo. ”Kun Nirvana lopetti, en halunnut soittaa musiikkia. En todellakaan halunnut ryhtyä jonkun rumpaliksi. Tiesin, että se muistuttaisi minua Nirvanasta. Olen hyvin ylpeä. Nirvana muutti elämäni ikiajoiksi, mutta oli aikoja, jolloin halusin paeta sitä. Pelkkä instrumentin syliin poimiminen tai radion kuunteleminen sai minut surulliseksi. Sitten tajusin että tekemällä sitä mitä olen aina tehnyt – menemällä kellariin ja äänittämällä itsekseni – saattaisin saada sydämeni taas pamppailemaan.”

Grohl muistelee, kuinka Alone + Easy Target -kappale syntyi kellarissa vuonna 1992 Nevermind-kiertueen päätyttyä. Nirvana oli matkalla esiintymään Saturday Night Live -ohjelmaan, kun Grohl esitti kappaleen Cobainille tämän hotellihuoneessa.

”Hän oli poreammeessa”, Grohl kertoo. Hän laittoi kappaleen soimaan ja jätti Cobainin imemään kuulemansa itseensä. ”Menin takaisin ja hän antoi minulle pusun! Se saattoi olla ainoa kerta, kun tunsin olevani vahvistettu osa bändiä.” Jotkut vastustivat Grohlin päätöstä jatkaa musiikin parissa. ”En ajatellut jatkavani siitä, mihin Nirvana jäi. En ajatellut olevani Freddie Mercury”, mies sanoo. ”Tein sata kasettia ja jaoin niitä kavereille. Kutsuin sitä Foo Fightersiksi, koska en halunnut kenenkään luulevan minun yrittävän olla Tom Petty.”