Foo Fighters -pomo muistelee pieleen mennyttä reissua Pantera-rumpalin strippiklubille – kadonnut lompakko löytyi 10 vuotta myöhemmin

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl on intoutunut muistelemaan menneitä Instagramissa Dave’s True Stories -otsakkeen alla. Eristystoimien johdosta töitä omien sanojensa mukaan tällä hetkellä etsivä rokkari on aiemmin avautunut kaaokseksi muodostuneesta itsenäisyyspäivän ilotulituksesta.

Tuoreimmassa tarinassaan mies muistelee, kuinka Foo Fightersia pyydettiin kultaisella 90-luvulla esiintymään Ozzfestiin. Orkesterin esiintymisvuoro ei ollut mikään kaikkein helpoin, sillä lavalle tuli nousta heti Panteran jälkeen.

”Oletteko täysin seonneet? Mitään ei ole enää jäljellä kun he ovat soittaneet viimeisen sointunsa”, Grohl muistaa kauhistelleensa. ”Lava on mennyttä. Tajunnat räjäytetty ja PA tiessään. Ei ole kuin puhjenneita tärykalvoja ja sulaneita aivoja pitkin kenttää. Ja sitten… me? Ei vitussa.

’He tarjoavat kuusinumeroista summa…’

’Nähdään Ozzfestissä!’ huudahdin.”

Tästä alkoi armoton pohdinta, millaisella kappalemateriaalilla orkesteri voisi seurata groove metal -jättiä.

”Selailin katalogiamme, jos sieltä löytyisi kappaleita joissa ei mainita sanaa ”rakkaus”, ja joissa ei ole George Harrison -henkisiä slide-sooloja. Tunsin olevani kuin se persläpi, joka kaivaa pelkät vaahtokarkit Lucky Charms -lootasta.”

Esityksen jälkeen oli aika juhlia Panteran Vinnie Paulin ja Dimebag Darrellin kanssa. Siinä touhussa ei tunnetusti juuri kuppiin syljetty.

”Kaikki, joilla on ollut kunnia hengata Panteran kanssa tietävät, että se ei ole heikoille soveltuvaa puuhaa. Ensinnäkään ei ole olemassa toista yhtä vieraanvaraista ja maanläheistä bändiä kuin Pantera. Ei ollut mitään väliä kuka olit, mitä teit tai mistä tulit, he toivottivat sinut tervetulleeksi, työnsivät kaljan käteesi ja shotin suuhusi. Nauroit kovempaa kuin koskaan aiemmin (kunnes päädyit oksentamaan kaiken takaisin ja kärvistelit sielua raastavassa rapelissa seuraavana aamuna).”

Vinnie Paulin ojennettua Grohlille käyntikortin strippiklubilleen, mies päätti tehdä visiitin rumpali Taylor Hawkinsin kanssa tuohon myyttiseen paljaan pinnan palvontaan omistettuun palatsiin. Valitettavasti vain Grohlin Fort Knoxiksi kutsuttu lompakko jäi matkan varrella sijainneelle bensa-asemalle, eikä kaksikko päässyt lopulta henkilöpapereiden puutteessa lainkaan klubin sisätiloihin.

Tarinalla on kuitenkin semi-onnellinen loppu.

”Fort Knox palautettiin minulle pian tuon jälkeen. Se oli täysin ennallaan. Se oli kuin aikakapseli täynnä siistejä muistoja menneitä ajoilta. Luottokortitikin olivat tallessa. Samoin vanha ajokorttini. Se, jossa minulla on Kosto elää, kovikset! -rainan mukainen kampaus”, mies kirjoittaa.

Voit lukea Grohlin huikean tarinan kokonaisuudessaan alta.