Gary Holt närkästyi Kirk Hammetille tämän käytettyä herrojen yhteisen yhtyeen materiaalia Metallicassa – ”En ole saanut siitä penniäkään”

Ullstein Bild / AOP

Exodus-kitaristi Gary Holt kertoo tuoreessa Metal Hammerille myöntämässään haastattelussa närkästyneensä Metallica-kitaristi Kirk Hammettille tämän käytettyä Exodukselle tarkoitettua musiikkia uudessa pestissään sen jälkeen, kun oli loikannut Ison M:n riveihin. Holtia hiersi erityisesti se, kuinka Hammett ujutti riffin Exoduksen Die By His Hand -kappaleelta Metallican Creeping Death -klassikkoon.

”Muistan soittaneeni Kirkille ja antaneeni hänen kuulla kunniansa. Hän sanoi: ’Öh, luulin kysyneeni teiltä olisiko se ok.’ Minä vastasin, että ’Ei, et kysynyt.'” Holt sanoo. ”Minulla on ollut ilo — ja käytän tätä sanaa hyvin löyhästi — katsoa, kun 60 000 ihmistä huutaa kuorossa ’die by my hand!’ Metallican keikoilla, enkä ole koskaan saanut siitä penniäkään.”

Hammett muisteli aiemmin keväällä, kuinka päätyi käyttämään Exoduksen Impaler-biisille säveltämänsä riffiä Metallican Trapped Under Ice -kappaleessa.

”Ne [riffit] ovat peräisin säveltämistäni biiseistä, säveltämästäni musiikista. Pidän niitä osuuksinani”, mies selittää. ”En tuntenut siitä syyllisyyttä, mutta tunsin kyllä syyllisyyttä jätettyäni bändin, jonka perustin lukiossa. Olen tuntenut [Exodus-rumpali] Tom Huntingin siitä asti kun olin 16-vuotias. Olen tuntenut [Exodus-kitaristi] Gary Holtin siitä asti kun olin 17-vuotias. Olemme edelleen läheisiä, mutta siinä oli yhdessä vaiheessa paljon syyllisyyden tunteita.”