Metallica-kitaristi muistelee loikkaustaan Exoduksesta Ison M:n riveihin – ”Tunsin siitä syyllisyyttä”

Metallican Kirk Hammett musisoi thrash metal -pioneeri Exoduksessa ennen liittymistään Dave Mustainen jäljiltä tyhjäksi jääneelle soolokitaristin paikalle Metallicaan vuonna 1983. Mies kertoo, että vaikka viihtyikin uudessa ympäristössään aiempaa paremmin, tunsi hän silti loikkauksestaan syyllisyyttä.

Aihe nousi esiin, kun Hammett keskusteli Metallican Trapped Under Ice -kappaleesta, jossa on miehen alunperin Exoduksen Impaler-biisille säveltämä riffi.

”Ne [riffit] ovat peräisin säveltämistäni biiseistä, säveltämästäni musiikista. Pidän niitä osuuksinani”, mies selittää. ”En tuntenut siitä syyllisyyttä, mutta tunsin kyllä syyllisyyttä jätettyäni bändin, jonka perustin lukiossa. Olen tuntenut [Exodus-rumpali] Tom Huntingin siitä asti kun olin 16-vuotias. Olen tuntenut [Exodus-kitaristi] Gary Holtin siitä asti kun olin 17-vuotias. Olemme edelleen läheisiä, mutta siinä oli yhdessä vaiheessa paljon syyllisyyden tunteita.”

”Tunsin hieman katumusta”, mies jatkaa. ”Mutta tunsin Metallican olevan kutsumukseni. Tunsin Metallicassa oloni mukavammaksi kuin koskaan Exoduksessa, joten otapa siitä nyt selvää.”