Gene Simmons ei ole ainoa Kiss-jäsen, joka sanoo rock ’n’ rollin olevan kuollut – ”Se mitä näen tänään ei liikuta minua”

Juuri Suomessa piipahtaneen Kiss-yhtyeen Gene Simmons on tunnettu suorapuheisena kaverina ja viime aikoina hän onkin julistanut useaan otteeseen rockmusiikin olevan kuollut ja kupattu ja Kissin olevan sen viimeisiä soihdunkantajia.

Samoilla linjoilla on myös bändin alkuperäinen rumpali Peter Criss, joka tosin muotoilee sanansa hieman lempeämmin kuin entinen kollegansa. Hi-Fi Wayn haastattelema Criss sanoo rock ’n’ rollin olevan ainakin hänelle henkilökohtaisesti mennyttä eikä tämän päivän musiikki ole hänen ”kuppi teetä”. Crissin mukaan se onkin yksi syy, miksi 71-vuotias The Catman aikookin jäädä musiikkihommista kokonaan eläkkeelle kuluvan kiertueensa jälkeen.

– Olen nähnyt The Beatlesin lavalla ja elänyt Motownin kulta-aikoina… Olen siis ehtinyt nähdä kaikenlaista! Rockin parhaimmat päivät ovat menneet ja siksi minäkin aion lyödä hanskat naulaan, Criss toteaa.

– 60- ja 70-luku oli hienoa aikaa. Näin Jimi Hendrixin, alkuperäisen The Who’n ja Led Zeppelinin, The Beatlesin sekä Rolling Stonesin, joista on tullut myös hyviä ystäviäni. Paljon on tapahtunut vuosien varrella ja pääsin näkemään kaikki nämä hienot bändit. Se mitä näen tänään ei liikuta minua enkä välitä siitä musiikista, jota nykyään tehdään. Ennen vanhaan bändien piti olla todella luovia ja moni teki asioita ensimmäistä kertaa. Mekin olimme pioneereja keikkarintamalla leijuvine rumpusetteinemme ja muiden hullujen temppujen kanssa – kukaan muu ei tehnyt samaa. Nyt kaikki on jo nähty ja jokainen tekee niitä samoja juttuja, joten siinä ei ole enää mitään ihmeellistä. En enää nauti kyydistä, joten minun on aika jäädä pois seuraavalla pysäkillä.