Gene Simmons muistelee ikimuistoista ensitapaamistaan Angus Youngin kanssa – ”Hänellä ei ollut lainkaan etuhampaita”

17.5.2021 20:39

Gene Simmons jutusteli hiljattain australialaiselle Triple M -radiokanavalle aiheesta, kuinka AC/DC päätyi Kissin lämppäriksi loppuvuodesta 1977 vuoden 1978 alkuun. Tapahtumaketju sai alkunsa, kun Simmons tapasi Angus Youngin eikkadeikan keikan jälkeen enkelten kaupungissa. Tämä kohtaaminen tuntuisi piirtyneen demonin mieleen hyvinkin elävästi.

”Näin heidät soittamassa todella pienellä klubilla Los Angelesissa”, Simmons kertoo. ”Satuin vain olemaan paikalla. Muistan olleeni lähellä lavaa, sillä rakastan sitä — haluan tuntea sen; haluan tuntea rintalastassaani kuinka basso ja basari jyrähtelevät. En halua olla turvallisen etäisyyden päässä. Jos se on liian kovalla, olet liian vanha.”

”Olen siis edessä”, mies jatkaa. ”Ja jopa biisien välissä Angus juoksentelee ympäri lavaa — ei poseeraten — vaan fiiliksissä, kuin jossain transsissa tai jotain. Sanoin, että ’Tuo kaveri on silkkaa rock’n’rollia. Tuo on aito jätkä.’ Niinpä menin show’n jälkeen backstagelle. [Angus tuli luokseni ja sanoi] ’Hei, Gene Simmons.’ Tämä on nyt huonolla aussiaksentilla: ’ Hei, Gene Simmons. All right.’ ’Siinähän sinä olet. Mikä nimesi on?’, kysyin. ’Angus.’ Sitten hän hymyili. En unohda sitä koskaan, sillä hänellä ei ollut lainkaan etuhampaita. Siinä vaiheessa heillä ei ilmeisesti ollut varaa [korjata asiaa]. Sanoin, että ’Annas kun vien sinut muutaman korttelin päähän. Haluan istua alas ja jutella kanssasi.'”

”En koskaan unohda sitä, sillä menimme paikkaan nimeltään Mel’s Diner, joka on tietyissä paikoissa todella tunnettu pulju. Siellä me sitten olimme yhdeltä aamuyöstä. Olen iso juttu joillekin ihmisille, joten kaikki tarjoilijat ja muut kerääntyivät pöydän ympärille. Tuossa vaiheessa he eivät vielä tienneet keitä Angus ja pojat olivat, mutta siellä olivat vain minä ja Angus. ’Mitä haluaisitte, herra Simmons?’ Sanoin, että ’Kysykää ystävältäni ensin.’ Angus pyysi hodarin sijaan frankfurterin ja punajuurikkaita. He katsoivat toisiaan, kunnes sanoin, että ’Tuokaa miehelle mitä hän haluaa’, ja niin he tekivät. He toivat eväät pöytään. Angus otti makkaran ja alkoi näykkiä sitä sivuhampaillaan koska häneltä puuttui kaksi etuhammasta. Sanoin hänelle — muistan edelleen suurimman osan keskustelustamme — ’Te olette mahtavia kavereita. Soitan muutaman puhelun. Te lähdette kiertueelle kanssamme.”

Lisää luettavaa