Gene Simmons muistelee Van Halenin ”tuhonneen” Black Sabbathin bändien yhteisillä keikoilla – ”Tony Iommi ja Ozzy myöntävät sen”

21.5.2023 14:40

Kiss-basisti Gene Simmons muisteli hiljattaisessa Classic Rockin haastattelussa Van Halenin alkuaikoja.

”Näin heidät [eräänä iltana] ja olin epäluuloinen”, Simmons toteaa lehdelle. ”Seisoin lavan edessä enkä voinut uskoa silmiäni tai korviani. Tämä yksi mies loihti kaikkia näitä soundeja paljain käsin? Kaikki bändissä lauloivat ja soittivat livenä ja Eddie vastasi täydestä kitarasinfoniasta yksinään.”

”Noina alkuaikoina Eddiellä oli välillä tapana esiintyä selkä yleisöön päin ettei kukaan näkisi mitä hän oikein teki”, Simmons jatkaa. ”Mutta vaikka olisitkin nähnyt miten hän lickinsä soitti, kuinka niitä voisi ikinä matkia?”

Van Halenille demoa työstänyt Simmons sanoo halunneensa työskennellä Eddien kanssa, mutta ei löytänyt hankkeelle tukea.

”Noiden yhdessä äänittämiemme raitojen laadusta huolimatta en saanut tuolloista manageriani, sittemmin menehtynyttä Bill Aucoinia kiinnostumaan”, Simmons sanoo. ”Paul Stanleykään ei ollut kiinnostunut, ja Ace Frehleyllä ja Peter Crissillä oli tietenkin isompia asioita mielissään. Heillä oli liian kiire tehdä huonoja päätöksiä.”

”Halusin ottaa Van Halenin Kissin siipien suojaan”, Simmons kertoo. ”Meidän olisi pitänyt tehdä heidän kanssaan levytyssopimus ja ottaa heidät kiertueelle kanssamme. Harmillisesti kukaan muu organisaatiossamme ei nähnyt sitä ja tietty sitten Warner Brothers tuli kuukausia myöhemmin ja nappasi heidät.”

”Ja sitten kun Kiss lähti taas tien päälle, he olivat ottaneet The Kinksin You Really Got Men ja tehneet siitä jotain, jota Ray Davies ei olisi osannut kuvitellakaan”, Simmons lisää. ”Heistä tuli supertähtiä. Ja kun niin kävi, saatoin sanoa bändilleni: ’Mtäs minä sanoin, idiootit.'”

Simmons muistelee myös Van Halen lämmittelypestiä Black Sabbathin Never Say Die -kiertueella.

”Biisinkirjoitus oli aivan yhtä tärkeää kuin musiikkikin, ja David Lee Roth ansaitsee osansa kunniasta. Siitä huolimatta, ehkäpä johtuen juuri Rothin akrobatiasta ja kukkoilusta lavalla, Van Halenin kappaleita usein ylenkatsotaan.”

”Se on harmi, sillä heidän ollessaan huipulla kukaan ei päässyt lähellekään heitä. Kun he kiersivät Black Sabbathin kanssa vuonna 1978, Van Halen tuhosi sen bändin. Tony Iommi myöntää sen, samoin Ozzy.”

Lisää luettavaa