Gene Simmonsille rikastuminen on kuin kilpailu: ”Sitä haluaa kokeilla, kuinka paljon paremmin voi vielä pärjätä”

Sami Lommi

Kissin Gene Simmons ei ole koskaan kainostellut kertoa julkisesti, että hänen polttoaineenaan toimii yhtä lailla rahanhimo kuin taiteellinen kunnianhimo. Aihe tulee esille uudessa Peoplen haastattelussa, jossa Simmonsia jututettiin tämän taidenäyttelyssä Las Vegasissa.

Simmons kertoo jutussa olevansa kuvataiteen saralla täysi amatööri: ”Vähiten pätevä kaveri, jonka koskaan varmaan tapaat”, basisti kuvailee itseään toimittajille. Mutta koska Gene Simmons on Gene Simmons, miehen taulujen hinnat huitelevat 245 000 dollarin (n. 210 000 euroa) tienoilla.

”Onhan minulla jo rahaa. Rahasta on tullut minulle samanlainen juttu kuin mitä mestarit tavoittelevat olympialaisissa. He haluavat tulla yhä paremmiksi, jotta saisivat tuomarit nostamaan pisteitä vielä vähän ylemmäs”, Simmons sanoo.

”Rahalla on eri merkitys, jos et saa tarpeeksi ruokaa tai sinulla ei ole kattoa pään päällä. Mutta kun sinulla on sitä tarpeeksi, sitä alkaa pohtia, kuinka paljon paremmin voisin vielä pärjätä. Kuinka paljon pystyn hankkimaan sitä lisää? Siitä tulee enemmän kilpailu.”

Siitä voi olla sitten montaa mieltä, miten järkevää tai kestävää tällainen ajattelutapa on. Kiss joka tapauksessa saapuu Suomeen 26. kesäkuuta 2022.