Gentle Giantin klassinen kokoonpano yhdessä ensi kertaa 40 vuoteen uudella videolla – Mukana myös nimekkäitä faneja

Etäjamittelun koordinoi laulaja Derek Shulmanin poika.

Karanteeniaika on poikinut monen monituisia etäjamitteluvideoita, joissa enemmän tai vähemmän tunnetut muusikot soittavat omia tai lempiartistiensa kappaleita. Progeyhtye Gentle Giantin laulajan Derek Shulmanin poika Noah inspiroitui näistä etäjamitteluista ja päätti koordinoida videon Gentle Giantin Proclamation-kappaleesta kulttisuosiota nauttivan yhtyeen fanien kesken.

Projekti paisui lopulta siihen pisteeseen, että Noah sai videolle mukaan myös vuonna 1980 toimintansa lopettaneen yhtyeen perustaja- ja klassisen kokoonpanon jäseniä. Mukana ovat niin Shulmanin veljekset Derek, Ray ja Phil kuin myös Gary Green, Kerry Minnear, John Weathers ja Malcolm Mortimore. Tämän lisäksi videolla esiintyvien fanien joukosta löytyy muun muassa sellaisia nimiä kuin Jakko Jakszyk (King Crimson), Billy Sherwood (Yes), Lee Pomeroy (ELO), Dan Reed (Dan Reed Network), Richard Hilton (Chic) sekä Mikey Heppner (Priestess).

”Tämä kamala pandemia on koskettanut kaikkia ympäri maailman ja koska kaikki ovat jumissa kotonaan, ajattelin, että nyt olisi täydellinen hetki tuoda hieman positiivisuutta maailmaan, saattaa ihmiset yhteen ja juhlistaa rakkauttamme musiikkia ja Gentle Giantia kohtaan. Vuosien varrella olen ihastellut ja hämmästellyt sitä, miten moni on kuvannut omia versioitaan Gentle Giantin kappaleista. Halusin koota nämä kaikki yhteen ja yhdistää erilaiset soundit ja soittimet samalle kappaleelle”, Noah Shulman kertoo.

Fanivideon pariin pääset tuosta yläpuolelta. Alapuolelta voit puolestaan kuunnella, miltä se alkuperäinen vuoden 1974 The Power And The Glory -albumilla julkaistu kappale kuulostikaan.