Ghostin Papa Emeritus sai taas selittää yhtyeen kokoonpanoasioita: ”Onhan se hankalaa, kun pitää vaihtaa soittajia”

Tobias Forge vastasi kysymyksiin CBS Philly -kanavan haastattelussa.

Ghostin Tobias Forge joutuu nyt tämän tästä selvittämään bändin kokoonpanotilannetta. Yhtyeen haastattelut hoitava Forge oli jututettavana CBS Philly -kanavan haastattelussa, ja kuinka ollakaan, puhe kääntyi nopeasti kokoonpanosotkuihin.

”Onhan se aina hankalaa, kun pitää vaihtaa soittajia. Täytyy löytää sopiva henkilö, ja sitten hänelle täytyy opettaa kaikki nollapisteestä”, Forge sanoi.

”Emme soita mitään 12-tahtista bluesia, joten kappaleitamme ei voi oppia lennosta. Minulla on tietysti se etu, että olen säveltänyt lähes kaiken musiikin, joten voin opettaa ketä tahansa mukaan tulevaa.”

Forge myöntää, että tilanne aiheuttaa soittajien keskuudessa levottomuutta. Koska kuka tahansa soittajista on helposti korvattavissa, tuntuu Ghost-pesti lähtökohtaisesti huteralta.

”Ihmiset haluavat yleensä pitää itseään tärkeinä. Sitten jos heidän panoksensa ei olekaan niin ratkaiseva, se aiheuttaa hieman kitkaa”, Forge sanoi.

Kun Forgelta kysyttiin, onko Ghost enemmän Forgen sooloura vai oikea yhtye, laulaja päätyi valitsemaan ensin mainitun vaihtoehdon.

”Tosin en ole koskaan halunnut ajatella asiaa sllä tavalla, mutta siitähän tässä loppujen lopuksi on kysymys”, Forge sanoi.

”Asia puhuu puolestaan. Perustin bändin vuonna 2006, eikä kukaan yhtyeessä vuonna 2016 soittaneista muusikoista edes ollut mukana ensimmäisellä levyllä. Tätä voi siis kutsua soolojutuksi, mutta minä kutsun tätä projektiksi.”

Ghost uusi vuodenvaihteessa jäsenistönsä kokonaan laulajaa lukuun ottamatta. Bändin edellisen albumin aikainen miehistö vaatii Forgelta suurempaa osuutta yhtyeen tuottamista tuloista oikeusteitse.

Vielä aivan hiljattain fanit huomasivat, että Ghostin Yhdysvaltain-kiertueella näyttäisi soittavan rumpuja eri muusikko kuin vielä vanhalla mantereella tänä keväänä.