Ghostin Tobias Forge ei Cheek-meiningistä välitä – vihjaa, että rap-kuvastolla on ”huono vaikutus” faneihin

AOP

Ghostin sanoitukset ovat tunnetusti täynnä arveluttavaa kamaa. Yhtye laulaa melkein yksinomaan ylistyslauluja paholaiselle, ja kielikuvat ovat sellaisia, että vielä 1980-luvulla bändi olisi varmasti nostattanut roppakaupalla paheksuntaa. Nykypäivänä ei saatanallisilla teemoilla juuri ketään pelotella, joten orkesteri on saanut olla aika rauhassa.

Ghost-keskushahmo Tobias Forge kommentoi hiljattain saatana-tematiikkaa Yahoo Entertainmentin haastattelussa. Forge kääntää asian niin, että hänen mielestään raskas rock on paljon tervehenkisempi genre kuin jotkut muut populaarimusiikin tyylilajit. Hän ei mainitse räppiä nimeltä, mutta ei tarvitse katsoa kovin tarkkaan rivien väliin hahmottaakseen, mistä mies puhuu.

”Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jotkut muut musiikkityylit vaalivat huonompaa elämäntyyliä”, Forge sanoo.

”Toiset musiikkityylit mainostavat sellaista elämäntapaa, jollaiseen yleisö ei voi koskaan päästä. Jos musiikissa puhutaan vain onnistumisista ja ’bling-blingiin’ pukeutumisesta ja ’bitcheistä’ – ja jos siinä annetaan ymmärtää, ettei kuulija ole mitään, ellei hänellä ole kaikkea tuota – sellaisella on huono vaikutus faneihin. Suurimmassa osassa goottimusiikkia tai hard rockia on sen sijaan kysymys siitä, että kuulija tuntisi olonsa hyväksi.”

Siis kumpi on arveluttavampaa: hail satan -messuaminen vai seksistinen, pröystäilevä materialismi? Siinäpä pohdittavaa. Ghostin voi nähdä joka tapauksessa Suomessa ensi kerran 16. heinäkuuta, kun yhtye esiintyy Metallican lämmittelijänä Hämeenlinnassa.