Gojiran Joe Duplantieria turhauttaa, miten vähän ihmiskunta tekee hillitäkseen ilmastonmuutosta – ”Tuntuu kuin olisimme keskellä painajaista”

"Maapallolla ei ole hätää. Kysymys kuuluu, selviämmekö me vai emme? Ja jos selviämme, niin ketkä meistä? Rikkaatko?" muusikko tuskastelee.
6.6.2023 09:09

Ranskalainen metalliyhtye Gojira tunnetaan kantaaottavista sanoituksistaan, joissa on monesti käsitelty erityisesti ilmastonmuutosta ja ympäristöön liittyviä asioita. Kesällä Tuska-festareilla esiintyvän yhtyeen laulaja-kitaristi Joe Duplantier sanoo tuoreessa MoreCore.TV:n haastattelussa olevansa pettynyt ja turhautunut siihen, miten vähän ihmiskunta on tehnyt yrittääkseen hillitä ilmaston lämpenemistä.

”Muistan elävästi, miten jo esiteini-ikäisenä tieteilijät ja ajattelijat puhalsivat pilliin ja sanoivat, että asioiden täytyy muuttua, koska tällä menolla olemme 50 vuoden päästä kusessa. Nyt kun katselen ympärilleni, tuntuu, ettemme kuunnelleet noita tieteilijöitä vaan sivuutimme heidät täysin”, Duplantier tuskastelee.

”Se on todella turhauttavaa. Mutta emme voi muuta kuin pitää toivoa yllä ja visioida tulevaisuutta, joka ei ole pelkkää kaaosta. Se on hölmöä toiveajattelua, koska samaan aikaan merenpinta nousee ja ilmasto lämpenee. Tuntuu, että se johtuu täysin kaikesta siitä, mitä ihmiskunta on tehnyt viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana.”

”Maapallolla ei ole hätää. Kysymys kuuluu, selviämmekö me vai emme? Ja jos selviämme, niin ketkä meistä? Rikkaatko?”

”En tiedä. Tämä on monimutkainen juttu. Tuntuu kuin olisimme keskellä painajaista, josta yritän herätä.”

Lisää luettavaa