Kunniaa Lars Ulrichille, vaatii Gojiran rumpali – Mario Duplantier on lopen kyllästynyt Larsin mollaamiseen

8.3.2023 12:39

Kaikenmoisista Lars Ulrich -vitseistä on tullut vakiokamaa raskaan rockin ympyröissä. Kun Youtube on pullollaan kellotarkkoja tekniikkahirmuja, jotka eivät tee virheitä sen koommin musiikissa kuin elämässä, tuntuu vähän hassulta, että maailman suurimman metalliyhtyeen peräsimessä on niinkin romuluinen soittaja kuin Ulrich. Vaan tekniikka ei ole kaikki kaikessa, ja Larsin muut saavutukset ovat kiistattomat – näin tuumaa esimerkiksi Gojiran rumputaituri Mario Duplantier.

Duplantier piti hiljattain Ulrichia puolustavan palopuheen Downbeat Podcastin haastattelussa. Ranskalaissyntyinen muusikko kehottaa kuuntelemaan Ulrichin 1980-luvun soittosuorituksia, jos miehen taidot jättävät kysyttävää.

”Kysymys on siitä, mitä hän on luonut aikaisemmin. Minua väsyttää kaikki tämä Larsista käyty keskustelu, koska hän on luonut jotain varsin ainutlaatuista. Kuuntele nyt helvetti And Justice for Allia. Se on upea”, Duplantier sanoo.

”Minua kiehtoi nuorena hänen persoonallisuutensa. Olin aivan haltioissani. Ei siinä ollut minusta kysymys soittotekniikasta, ymmärrätkös? ’Soittaako hän tiukasti? Soittaako hän hyvin?’ En välittänyt tuollaisesta. Minä vain näin hahmon rumpujen takana, todellisen suuren persoonan.”

Viisaita sanoja! Siispä kauan eläköön Lars Ulrich, kiitos kaikesta mitä olet muusikkona iloksemme tuonut.

Lisää luettavaa