Goottimetalliveteraani jälleen studiossa – Työn alla portugaliksi laulettu teemalevy yhdestä historian tuhoisimmasta maanjäristyksestä

Moonspell.

Vuodesta 1992 goottimetallin sanansaattajana toiminut portugalilainen Moonspell on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvia, jotka paljastavat yhtyeen työstävän jatkajaa 2015 julkaistulle Extinct-pitkäsoitolleen.

Yhtye on paljastanut tyästävänsä konseptialbumia, joka perustuu vuonna 1755 sattuneeseen Lissabonin maanjäristykseen, jota pidetään yhtenä historian tuhoisimpana. Voimakkuudeltaan noin 9 Richterin maanjäristyksen keskipiste oli Atlantin valtamerellä noin 200 kilometriä Lissabonista lounaaseen, mutta järistys ja sitä seuranneet hyökyaallot ja tulipalot tappoivat arvioiden mukaan noin 100 000 ihmistä. Järistys tuhosi noin 85 prosenttia Lissabonista.

– Konsepti kiehtoi meitä ja tuntui luonnolliselta laulaa se myös äidinkielellämme eli portugaliksi. Olemme haaveilleet tällaisesta jo jonkun aikaa ja nyt aika tuntui sopivalta. Musiikillisesti levy on Extinctiä raskaampi: maatajärisyttävä mutta kuitenkin yksityiskohtainen. Mukana on orkestraatioita ja perkussioita, jotka tuovat sen ajan tunnelmaa. Minä olen järistyksestä selviytynyt kertoja, joka kiertelee raunioiden keskellä. Portugaliksi laulaminen mahdollisti minulle erilaisten ilmaisujen käyttöä, laulaja Fernando Ribeiro kuvailee.

Levy ilmestyy marraskuussa. Yhtyeeltä on ensi vuonna tulossa puolestaan uusi dvd-julkaisu.