Graham Bonnett loukkaantui Michael Schenkerin uuden levyn kannesta, sanoo kitaristi – ”En yhtään ihmettele miksi”

Michael Schenker vuonna 2015.

Kitarasankari sanoo tajunneensa tilanteen kuitenkin liian myöhään.

Michael Schenker julkaisee Michael Schenker Fest- yhtyeensä toisen pitkäsoiton Revelation 20. syyskuuta. Kitaravirtuoosi antoi levyn tiimoilta haastattelun Metal-Rules -sivustolle ja keskusteli muun muassa Michael Schenker Fest -levyjen kansikuvista, joissa on vahvat raamatulliset viittaukset. Esimerkiksi Revelationin kansikuva on toisinta Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta, mutta tässä tapauksessa Schenker on sidottu jättimäiseen Flying V -kitaraan. Michaelin mukaan kuva symboloi sitä, miten häntä ja hänen tavaramerkkikitaraansa ”kidutettiin” muun muassa Scorpionsista eroamisen vuoksi.

”90-luvulla oli myös tilanne, kun minut kutsuttiin lavalle eräiden muusikoiden kanssa tuhansien ihmisten silmien eteen ja minulle annettiin täysin epävireessä oleva kitara. Se oli nöyryyttävää. Minut ajettiin ansaan, minua kidutettiin ja minua vihattiin”, Schenker toteaa.

”Niihin aikoihin Flying V ja minä olimme kirottuja veljeni Rudolf Schenkerin toimesta, joka käytti samaa mustavalkoista Flying V:tä kuin minä. Minä otin kaikkeen etäisyyttä, yritin nähdä mahdollisimman paljon maailmaa ja tein hommiani, mutta ihmiset eivät tienneet, kuka on se oikea Schenker.”

Kannessa on ”ristiinnaulitun” Schenkerin lisäksi kuvattuna levyllä mukana olevat laulajat Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley sekä Doogie White, jotka katsovat kauhuissaan Schenkerin kiduttamista. Schenker myöntää, että kuva ei ihan edusta hänen alkuperäistä ajatustaan siitä, miten laulajat pelastavat hänet ristiltä vaan esittää solistit sen sijaan vähemmän mairittelevassa valossa.

”Ongelma oli siinä, että taiteilija ymmärsi konseptini ensin väärin ja ensimmäisessä versiossa yhtye nosti minut ristille. Sanoin, ettei siinä ole mitään järkeä vaan bändin pitäisi nimenomaan pelastaa minut. Nyt kanneksi päätyneessä kuvassa näyttää siltä, että laulajat ylistävät minua eikä sekään ollut tarkoitus; en tainnut tajuta asiaa kuvaa hyväksyessäni, koska ihastuin vain niin kauniisti ja taidokkaasti tehtyyn työhön. Levyn takakannessa on se kuva, jota hain eli laulajat ovat taisteluvalmiina ottamassa minua kitarasta alas. Ideana on, että he irrottavat minua ja nyt olemme tässä, valmiina jatkamaan”, Schenker sanoo.

”Kuulin vasta pari viikkoa sitten, että Graham otti kansikuvasta nokkiinsa. Katsoin kuvaa uudelleen ja totesin, että voi paska, en yhtään ihmettele miksi. Doogien pitäisi olla vieläkin vihaisempi, koska näyttää aivan siltä kuin hän palvoisi minua! En huomannut sitä ja nyt minua nolottaa. Heidän oli tarkoitus pelastaa minut ja koko Michael Schenker Fest. Mälsää.”