Guns N’ Roses -kitaristi vihjailee bändin kehittelevän uutta materiaalia – ”Kokeilemme uusia ideoita soundcheckeissä”

7.12.2016 13:11

Tällä viikolla GN’R-fanit saivat aikaisen joululahjan, kun Axlin, Slashin, Duffin ja kumppaneiden vahvistettiin tulevan Suomeen kesällä. Tuoreessa KSHE-radiokanavan haastattelussa kitaristi Richard Fortus kertoi puolestaan lisää faneja kutkuttavia asioita.

– Kokeilemme paljon uusia ideoita soundcheckeissä, joihin käytämme joka päivä vähintään tunnin. Soittelemme ja pallottelemme juttuja ja äänitämme ne paikan päällä. Sama homma treeneissä. Kuvio on varsin orgaaninen, Fortus paljastaa.

Reunion ei siis välttämättä jää pelkästään keikkoihin ja kiertueisiin, mikä varmasti lämmittää suurimpia faneja – ja Metallican Kirk Hammettia, joka harmitteli hiljattain Guns N’ Rosesista tulleen pelkkä nostalgia-akti. Fortus vakuuttaa, että rahan takia näitä keikkoja ei tehdä, vaikka esimerkiksi Slashilla onkin takanaan kalliiksi tullut avioero.

– Niin kauan kuin minä olen Axlin tuntenut, ei raha ole koskaan motivoinut häntä. Jos olisi, reunion olisi tapahtunut jo kauan sitten. Enkä usko Slashinkään lähteneen tähän rahasta. Tähdet vain sattuivat olemaan nyt oikeassa asennossa. Guns N’ Roses oli tilanteessa, jossa meiltä puuttui basisti ja kitaristi. Slash oli jo aiemminkin yrittänyt tavoittaa Axlia, joten lopulta he tapasivat ja hautasivat sotakirveet.

– Meillä on todella hyvät välit ja kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään. Viestittelemme jatkuvasti toisillemme kun olemme hotellihuoneissamme – minä, Slash, Duff ja Axl. Hengailemme ja matkustamme yhdessä samassa koneessa, Fortus sanoo.

Guns N’ Roses konsertoi 1. heinäkuuta Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa.

Lisää luettavaa