Guns N’ Rosesin 30 vuotta täyttäneestä levykaksikosta tulossa juhlapainos – Slash myöntää paketin herättäneen ristiriitaisia tuntemuksia

15.12.2021 14:31

Guns N’ Rosesin Use Your Illusion -levyjen ilmestymisestä tuli tänä syksynä vierähtäneeksi tasan 30 vuotta. Yhtye juhlisti aikoinaan Appetite for Destruction -debyyttinsä kolmekymppisiä juhlapainoksella, mutta fanien hämmästykseksi sellaista ei ole kuitenkaan Illusioneista näkynyt eikä kuulunut.

Tuoreessa Biff Bam Popin haastattelussa kitaristi Slash kuitenkin paljastaa, että juhlapainos on kuin onkin tulossa, mutta vasta ensi vuoden puolella. Julkaisu ei ehtinyt tälle vuodelle syystä, jonka kaikki varmaan osaavatkin jo arvata.

”Se viivästyi pandemian vuoksi, mutta se on tulossa. Uskoisin, että kesällä”, Slash kertoo.

Appetite for Destructionin juhlapainoksen tavoin myös Use Your Illusionien uuden painoksen kylkeen tullaan lyömään kaikenlaista bonusmateriaalia kuten livetaltiointeja 30 vuoden takaa. Kitaristi paljastaa, mitä on odotettavissa ja myöntää, että eräs tietty kylkiäinen herätti hänessä varsin ristiriitaisia tunteita:

”Siinä on parikin keikkataltiointia kuten [New Yorkin] The Ritz -keikka 90-luvun alkuhämäristä ja keikka Las Vegasista, olisikohan ollut vuodelta 1989. Se on itse asiassa keikka, jossa tapasin ensimmäistä kertaa ex-vaimoni, joten minulle tuotti suuria vaikeuksia ylipäänsä tehdä koko julkaisua”, kitaristi toteaa.

Punakantinen Use Your Illusion I ja sinikantinen Use Your Illusion II julkaistiin molemmat 17. syyskuuta 1991. UYI2 nousi julkaisuviikolla Billboard-listan ykköseksi ja UYI1 puolestaan kakkoseksi. Molemmat levyt ovat myyneet Yhdysvalloissa seitsemänkertaista platinaa eli yli seitsemän miljoonaa kopiota.

Kuuntele Slashin Biff Bam Pop! -haastattelu kokonaisuudessaan alta:

 

Lisää luettavaa