Guns N’ Rosesin Axl Rosea syytetään seksuaalisesta väkivallasta – Laulajan edustajat vastasivat syytöksiin

Rosen edustajat huomauttavat, että kantaja on aiemmin sanonut kanssakäymisen tapahtuneen yhteisymmärryksessä.
7.3.2024 08:02

Entinen Penthouse-malli Sheila Kennedy nosti viime marraskuussa Guns N’ Roses -nokkamies Axl Rosea vastaan syytteet seksuaalisesta väkivallasta, pahoinpitelystä ja henkisen kärsimyksen aiheuttamisesta.

Kennedyn mukaan hän ja Rose olivat tavanneet yökerhossa vuonna 1989 ja laulaja oli kutsunut hänet juhlimaan hotellihuoneeseensa, jossa oli tarjottu vieraille kokaiinia ja alkoholia. Syytteessä kuvaillaan, miten Rose oli odottanut vessassa käynyttä Kennedyä ja sitten ”työntänyt mallin seinää vasten suudellakseen tätä”. Kennedyn mukaan hän ei vastustanut suutelua, muttei halunnut mennä pidemmälle. Syytteen mukaan Rose oli alkanut harrastaa seksiä toisen naisen kanssa ja ehdottanut Kennedylle ryhmäseksiä, mutta tämä lähti mieluummin myös paikalle olleen juontaja Riki Rachtmanin matkaan. Kennedyn ja Rachtmanin poistuessa oli raivostunut Rose väitetysti hyökännyt naisen kimppuun, raahannut hiuksista takaisin hotellihuoneeseensa, sitonut tämän kädet selän taakse sukkahousuilla ja työntänyt peniksensä naisen peräaukkoon.

Classic Rock uutisoi nyt Axl Rosen edustajien oikeuistuimelle antamista lausunnoista, joissa kiistetään syytökset jyrkästi ja todetaan niiden olevan vain Kennedyn yritys käyttää seksuaalirikosten vanhenemisajan väliaikaisesti poistanutta lakipykälää (New York’s Adult Survivors Act) hyväkseen. Rosen edustajat vetoavat myös siihen, että Kennedy on aiemmin kertonut kyseisen illan tapahtumien tapahtuneen yhteisymmärryksessä.

”Vuonna 2016 julkaistussa muistelmissaan Kennedy kuvailee tapahtumia seuraavasti: ’Se oli minulle okei. Olin halunnut olla hänen kanssaan heti kun näin hänet. Ja nyt sain hänet’. Lisäksi vuoden 2021 Look Away -dokumentissa hän sanoo suostuneensa kanssakäymiseen ja että Rose ’ei yrittänyt satuttaa minua’ vaan käyttäytyi ’hellästi’. Kennedy myös toisti, ettei pitänyt sitä raiskauksena, vaan se tapahtui yhteisymmärryksessä”, laulajan asianajajat sanovat.

”Vaikka [Kennedy] on aiemmin tehnyt hyvin selväksi, ennen Me Too -liikkeen syntyä ja sen jälkeen, että hänen seksuaalinen kanssakäymisensä Rosen kanssa tapahtui yhteisymmärryksessä, hänen mielipiteensä on nyt muuttunut täysin. Ilmeisesti houkutus siitä, että hän pystyisi hyötymään rahallisesti väittämällä nyt ensimmäistä kertaa lähes 35 vuotta myöhemmin, ettei se tapahtunutkaan yhteisymmärryksessä, oli liian suuri ja niin hän jätti vilpillisen kanteen vain kaksi päivää ennen takarajaa.”

Rosen edustajat vaativat Kennedylle ja tämän asianajajille sanktioita ”perättömistä ja naurettavista” syytöksistä, joiden tarkoitus on vain häiritä ja vahingoittaa vastaajaa.

Lisää luettavaa