Ex-Guns N’ Roses -kitaristi julkaisee ensimmäisen soololevynsä 15 vuoteen – ”En koskaan ajatellut siitä itselleni uraa”

Steven Adler (vas.) ja Gilby Clarke Slashin Walk of Fame -tähden paljastustilaisuudessa 2012

Izzy Stradlinin Guns N’ Rosesissa 90-luvun alussa korvannut Gilby Clarke työstää parhaillaan uutta soololevyään. Edellisestä onkin vierähtänyt jo tovi, sillä Swag-albumi julkaistiin vuonna 2002. Clarke kertoi asiasta Loudwirelle viime viikonlopun Ride for Ronnie -hyväntekeväisyystapahtumassa.

– Olen työstänyt levyä nyt jo pitkän aikaa… tai siis, ainakin puoli vuotta on/off-periaatteella, mutta kuitenkin. Olen tehnyt vuosien varrella muutamia soololevyjä, mutta en koskaan ajatellut siitä itselleni uraa. Ne ovat aina olleet vain yksi väylä purkaa biisejä ja asioita. Mutta olin hiljattain keikalla ja joku sanoi minulle, etten ole tehnyt soololevyä sitten vuoden 2002 ja havahduin oikein itsekin. Minulle tuli sellainen olo, kuin en olisi tehnyt tässä välissä mitään, Clarke toteaa.

– Se sai minut istumaan alas ja säveltämään, nauttimaan prosessista. Se ei ole hard rock -levy, mutta rock-levy kuitenkin. Ainakin siinä on kovaäänisiä kitaroita, isot rumpusoundit ja minä huutamassa kaiken päällä, Clarke nauraa ja sanoo levyn olevan jo lähes valmis.

Clarkelta totta kai myös tiedusteltiin, mitä tämä ajattelee Slashin ja Duffin paluusta Guns N’ Rosesin riveihin eikä miekkosella tunnu olevan mitään pahaa sanottavaa.

– Se on todella hyvä asia ylipäänsä rockmusiikille! Me kaikki tiedämme, että rock on ottanut viime vuosina vastaan monia iskuja, mutta tuon kiertueen suosion myötä luulen, että saamme nostettua rockin takaisin jaloilleen ja jälleen etulinjaan, Clarke pohtii.

– Minähän olin iso fani jo ennen kuin minut otettiin aikanaan bändiin. Se on upea yhtye ja minusta ei ole mitään parempaa kuin nähdä Slash ja Axl jälleen yhdessä.