Hämmästyttävää – Jim Morrison ennusti elektronisen tanssimusiikin nousun jo vuonna 1969

Rolling Stone uutisoi erikoisesta haastattelusta, jonka The Doors -ikoni Jim Morrison antoi vuonna 1969. Toimittaja Jerry Hopkinsin kanssa Los Angelesissa jutellut Morrison oli ensinnäkin hämmästyttävän skarppina, vaikka haastattelun aikana kumottiin monenmoisia väkijuomia, ja toiseksi laulajan suusta irtosi suorastaan profeetallisia kommentteja.

Vai mitä sanotte tästä: kosketinsoittimet olivat tuohon aikaan jotain aivan muuta kuin nykyään, ja Giorgio Moroderin uraauurtava I Feel Love -tanssihitti julkaistiin vasta vuonna 1977, mutta Morrisonilla oli jo tuolloin hyvin selkeä visio tulevaisuuden soundeista.

– Maailmassa on ollut monia Mozartin kaltaisia ihmelapsia, jotka kirjoittavat upeita sävellyksiä jo hyvin nuorena. Niin se menee varmaan vastaisuudessakin, joku lahjakas nuori kaveri tulee ja nousee valtavan suosituksi, Morrison pohti haastattelussa.

– Näen sieluni silmin yksinäisen artistin, jolla on paljon nauhoja ja elektroninen… Jonkinlainen jatke Moog-syntetisaattorille. Kosketinsoitin, joka on niin monipuolinen, että sillä voi soittaa vaikka koko orkesterin soitinosuudet. Jossain tuolla on joku, joka keksii kellarissaan paraikaa täysin uutta musiikkityyliä.

Kuinkas sitten kävikään? Kun katso vaikka Weekendin esiintyjälistaa, niin kutakuinkin tuon osaston artistejahan se on pullollaan.

Ja mikäli edellä mainitun festivaalin tarjonta ei ole mieleesi, muista kuitenkin, että rokkijätkä Morrisonkin piti kehityskulkua aivan suotuisana:

– Kuka se kaveri onkaan, toivon, että hänestä tulee suosittu. Toivon, että hän soittaa suurissa konserteissa eikä vain levyillä. Vaikkapa Carnegie Hallissa ja kaikenlaisissa tanssibileissä.