”Hän mursi poskiluuni” – Ex-Kiss-kitaristi paljasti yhden ikävimmistä, ja epäilemättä kivuliaimmista, keikkamuistoistaan

18.11.2018 19:48

Jäähyväiskiertueelle ensi vuonna suuntaavaan Kissin entinen kitaristi Ace Frehley kertoili kuulumisiaan New Yorkin Sam Ash -soitinliikkeessä järjestetyssä tilaisuudessa.

Mieheltä kyseltiin muun muassa erityisen ikävistä keikkakokemuksista, jolloin mies palasi muistoissaan jonnekin 70-luvun hämärille alkuvuosille.

”Vedimme keikan New Jerseyn Pattersonissa, kun olin noin parikymppinen”, mies muistelee. ”Se oli mafian paikkoja ja olin juonut vähän liikaa, joten illan loppua kohden soitin liian kovaa, enkä pahemmin välittänyt paikan pomon valituksista. Illan päätteeksi mies kieltäytyi maksamasta meille alunperin lupaamansa palkkiota, joten bändin keulahahmo, joka oli palkannut minut paikkaamaan heidän sairastunutta kitaristiaan, sanoi minulle: ’Jos haluat loput rahasi, sinun täytyy mennä itse puhumaan hänelle.’ Menin miehen luokse ja sanoin: ’Missä ovat loput 60 taalaa?’ Seuraavaksi sainkin maistaa baaritiskin yli viuhunutta nyrkkiä. En tiennyt hänen olleen joskus ammattinyrkkeilijä. Hän mursi poskiluuni. Se ei lukeutunut suosikkikeikkoihini.”

Mitä itse kitaransoittoon tulee, Space Ace ei katso tarvitsevansa enää tässä vaiheessa uraansa sen kummempaa treeniä.

”Olen soittanut kitaraa 13-vuotiaasta asti. Olen nyt 67, joten mitä se tekee? 54 vuotta? Minun ei tarvitse treenata enää. Nappaan vain kitaran käteeni inspiraation iskiessä.”

Frehleyn tuore sooloalbumi, Spaceman, ilmestyi lokakuun 19. päivä.

Lisää luettavaa