”Hän näytti kovalta ja pelottavalta…” – Jyrki 69 muistelee kohtaamistaan Morbid Angel -laulajan kanssa

Kaikenlaisia hahmoja voi tulla vastaan, kun kiertää Amerikassa, toteaa The 69 Eyes -nokkamies.

The 69 Eyes käväisi alkuvuodesta kiertueella Amerikassa. Chicagossa ollessaan Digital Tour Bus -sivuston kuvausryhmä vieraili yhtyeen keikkabussissa ja laulaja Jyrki 69 esitteli paikkoja sekä otti osaa sivuston erilaisiin juttusarjoihin kuten Crazy Tour Stories -sarjaan, jossa muusikot muistelevat uransa varrella sattuneita hauskoja kommelluksia kiertueiden aikana.

Jyrki kertoo , miten kiertueilla ollessa törmää kaikenlaisiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja hahmoihin kuten faneihin ja rokkarikollegoihin. Yksi laulajan mieleen erityisesti painunut kohtaaminen tapahtui The 69 Eyesin ensimmäisellä Amerikan-kiertueella, kun keikan jälkeen helsinkiläisrokkarien keikkabussin ovelle kolkuttelemaan ilmestyi death metal -yhtye Morbid Angelin laulaja David Vincent.

”Hän oli pukeutunut kokonaan nahkaan ja hänellä oli stetsonit ja kaikki. Hän näytti kovalta ja pelottavalta, aivan kuten hän yleensä näyttääkin. Olin ihan, että mitä helvettiä, mitä minä nyt olen tehnyt? Nappasin aiemmin Morbid Angelin keikalta ostamani paidan punkastani ja vetäisin sen nopeasti ylleni ennen kuin menin ovelle”, Jyrki 69 kertoo.

Vincent oli kuitenkin liikkeellä hyvissä aikeissa ja osoittautui vieläpä suureksi The 69 Eyesin faniksi, joka oli muun muassa hankkinut bändin varhaisia levyjä vinyyleinä. Heistä tulikin lopulta hyviä ystäviä.

”Kannattaa siis aina pitää bändipaitoja hollilla, sillä koskaan ei voi tietää, kuka oven taakse ilmestyy”, laulaja nauraa.