”Hän oli oma herransa” – Queen-muusikot muistelevat yhteistyötään Paul Rodgersin kanssa

Paul Rodgers, Roger Taylor ja Brian May lavalla vuonna 2005.

Rodgers osoittautui lopulta liian erilaiseksi istuakseen kunnolla yhtyeen riveihin.

Freddie Mercuryn kuoleman jälkeen, ennen Adam Lambertin hyppäämistä laulajan kenkiin, Brian May ja Roger Taylor kiersivät maailmaa yhdessä Bad Companysta ja The Firmistä tutun Paul Rodgersin kanssa ja julkaisivat tämän kanssa myös The Cosmos Rocks -albumin (2008) Queen+Paul Rodgers -nimikkeen alla.

Yhteistyö Rodgersin kanssa päättyi kuitenkin neljän vuoden jälkeen ja May ja Taylor muistelevat huhtikuun lopussa ensiesityksensä saaneessa tuoreessa The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story -dokumentissa, että laulaja oli lopulta liian eri maailmasta kuin he.

”Hän oli oma herransa. Blues-soul oli hänen aluettaan eikä kukaan hoitanut sitä paremmin. Meidän tyylimme oli kenties hieman liian monivivahteista ja kirjavaa, joten siksi homma ei toiminut pidempään”, tuumaa Taylor.

Rodgers astui ulos Queen-kuvioista vuoden 2008 lopulla The Cosmos Rocks -kiertueen jälkeen. Pari kuukautta myöhemmin May ja Taylor esiintyivät Lambertin kanssa American Idolin finaalissa ja loppu onkin sitä kuuluisaa historiaa. May myöntää, että Lambert istuu paremmin bändiin, vaikkei tulekaan Rodgersin tapaan 70-luvun rockkulttuurista.

”Meillä oli Paulin kanssa todella mahtavaa keskenään ja venyimme uusiin paikkoihin. Se oli kaiken kaikkiaan hyvä kokemus. Mutta Adam on enemmän meidän kaltaisemme. Hänessä on paljon eri värejä ja pystymme näin tutkimaan juuri niitä outoja maastoja, joita Queen mielellään tutkii”, May toteaa.